„Toyota“ smūgiu į „Audi“ demaskuoto neblaivaus vairuotojo šou: situaciją aiškinosi kumščiais | Diena.lt

„TOYOTA“ SMŪGIU Į „AUDI“ DEMASKUOTO NEBLAIVAUS VAIRUOTOJO ŠOU: SITUACIJĄ AIŠKINOSI KUMŠČIAIS

  • 2

Teismas išnagrinėjo Kauno apygardos prokuratūros prokurorės pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, kuriame Kauno apskrities pareigūnai atliko ikiteisminį tyrimą, kur buvo aiškinamasi, kodėl po eismo įvykio vyras „paleido kumščius“. Jam paskirta aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmė.

Praėjusių metų gruodžio 3-osios vakarą, apie 22.40 val. Kaune, Dujotiekio ir Kovo 11-osios gatvės reguliuojamoje sankryžoje, automobilis „Toyota“, vairuojamas vyro, gimusio 2001 metais, pirminiais duomenimis, sukant kliudė automobilį „Audi“, vairuojamą neblaivaus (0,79 prom.) vyro, gimusio 1991 metais.

Į įvykio vietą atskubėjo policijos pareigūnai. Aiškinantis įvykio aplinkybes, neblaivus automobilio „Audi“ vairuotojas staiga viešoje vietoje į veido sritį trenkė automobilio „Toyota“ vairuotojui. Pastarasis patyrė nežymų sveikatos sutrikdymą ir dėl patirtų sužalojimų buvo pristatytas į gydymo įstaigą.

Pareigūnai dėl eismo įvykio vyrui, gimusiam 2001 metais, pradėjo administracinę teiseną dėl kelio ženklų, žmonių vežimo reikalavimų nesilaikymo ar kito Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo. O už vairavimą neblaiviam vyrui, gimusiam 1991 metais, pradėta administracinė teisena dėl transporto priemonės vairavimo esant neblaiviam. Taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Priimtas sprendimas vyrui, gimusiam 2001 metais, sumokėti dešimties eurų baudą, kurią vyras jau sumokėjo. O vyrui, gimusiam 1991 metais, pusmečiui atimta teisė vairuoti. Praėjus šiam terminui kitą pusmetį vairuoti transporto priemonę, turinčią antialkoholinį variklio užraktą bei sumokėti 800 eurų baudą.

Policijos pareigūnams už anksčiau vykdytas nusikalstamas veikas žinomas kaunietis, gimęs 1991 metais, savo kaltę pripažino, nuoširdžiai gailėjosi ir pilnai atlygino padarytą žalą, todėl priimtas sprendimas ikiteisminį tyrimą baigti teismo baudžiamuoju įsakymu. Alytaus apylinkės teismo baudžiamuoju įsakymu už šiuos nusikaltimus vyrui paskirta aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmė, įpareigojant jį šešis mėnesius nuo teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dalyvauti elgesio pataisos programoje. Kadangi iki bylos išnagrinėjimo nukentėjusiajam visiškai atlyginta padaryta neturtinė žala, todėl civilinis ieškinys dėl neturtinės žalos atlyginimo atmestas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

To Stop

Kad tas girtas velnias yra kaimo japas,ji Alytaus teismas nubaudes jau,atvaziavo kaimo pridurkas i Kauna tvarkos daryti.

Stop

Kiek galima apie tuos kauno marozus vėl

SUSIJUSIOS NAUJIENOS