Tragedija pakeliui į mokyklą: automobilio nesuvaldęs 18-metis neturėjo teisės vairuoti? | Diena.lt

TRAGEDIJA PAKELIUI Į MOKYKLĄ: AUTOMOBILIO NESUVALDĘS 18-METIS NETURĖJO TEISĖS VAIRUOTI?

  • 26

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau šio ryto tragedijos Jonavos rajone, per kurią žuvo, pirminiais duomenimis, draugo į mokyklą vežta septyniolikmetė bei nukentėjo dar vienas tokio paties amžiaus šio automobilio keleivis, aplinkybių.

Kaip jau rašyta, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, ši tragedija įvyko apie 7 val. kelyje Jonava-Kėdainiai, ties Naujasodžio kaimu, kai automobilis „VW Golf“, vairuojamas blaivaus aštuoniolikmečio, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė.

Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba šią informaciją papildė tuo, kad buvo pranešta, kad minėtas automobilis vertėsi keletą kartų. Ir iš jo į pievą buvo išsviesta mergina. Sužaloti ir du jos bendrakeleiviai.

Atvykus į nelaimės vietą, mergina buvo be gyvybės ženklų.

Greitosios medicinos pagalbos tarnybos atstovė patikslino, kad vienas iš žuvusiosios, kuri buvo neprisisegusi saugos diržu, bendrakeleivių, įtarus kojos lūžį, išvežtas į gydymo įstaigą. Antrasis, kuriam konstatuotas paviršinis galvos sužalojimas, vykti į ligoninę atsisakė. Abu jie iš apsivertusio automobilio išlipo patys.

D. Kuprijanovo / rinkosaikste.lt vaizdo įrašas.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, mažiau nukentėjo automobilio vairuotojas.

Žeimių, kurio apylinkėse yra Naujasodžio kaimas, seniūnas Faustas Pilipavičius patikslino, kad tragedija įvyko kelyje Naujasodis-Jonava, kuris vos prieš porą savaičių baigtas asfaltuoti, ir vos išvažiavus iš Naujasodžio.

Anot vietinių gyventojų, „VW Golf“ vairuotojas įsigijo šį automobilį prieš nepilną mėnesį. O žuvusi mergina pastaruoju metu gyveno pas jį. Aštuoniolikmetis jau dirbo, tačiau, panašu, kad ryte vežė draugę ir kitą septyniolikmetį į mokyklą.

Kauno policijos atstovė vėliau patikslino, kad aštuoniolikmetis dėl patirtos traumos po kurio laiko taip pat kreipėsi į medikus. Ir, kad jų duomenų bazėje informacijos, jog jis turėtų vairuotojo teises, nėra. Tačiau, jeigu buvo jas neseniai išsilaikęs, ši informacija dar galėjo šios duomenų bazės ir nepasiekti.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„VW Golf“ vairuotojas tapo pilnamečiu tik vasaros pabaigoje.

Pirminiais duomenimis, tragediją prišaukė pasirinktas nesaugus greitis.

GALERIJA

  • Tragedija pakeliui į mokyklą: automobilio nesuvaldęs 18-metis neturėjo teisės vairuoti?
D. Kuprijanovo / rinkosaikste.lt vaizdo įrašo stop kadrai
Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Išvada

Anksti pradeda mergos rujoti...o kas ją šėrė, gal tėvai ? Ar tas chachalis ?

Ela

Užuojauta žuvusiosios artimiesiems ...

vilkas

policijos darbas turi buti is eismo eliminuot eismui pavojingus, o dabar policija tik show daro, stabdo visus is eiles per kokia nors akcija ir kokia is to nauda? na randa kazka is 1000 patikrintu be kazkokio dokumento, kazka vos vos isgerusi, kazkas stovedamas prie sviesoforo telefona isijunge ar dirza atsisege, kas net nedaro itakos saugumui tai paskui ir gaunasi tokios tragedijos. Policijos darbas turi buti kaip vilko- stebet kas elgiasi kitaip nei visi ir ta eliminuot, tad jei visi vaziuoja virsydami leistina greiti vadinais zenkla keist reikia o ne visus baust ir bus tvarka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS