Tvin Pyksas Aleksote: jo įkaitais valandai buvo tapę ir Klinikų medikai | Diena.lt

TVIN PYKSAS ALEKSOTE: JO ĮKAITAIS VALANDAI BUVO TAPĘ IR KLINIKŲ MEDIKAI

Balandžio 13-ąją vieną Kauno klinikų Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos gydytojų kabinetą apie valandą buvo okupavę teisėsaugininkai. Čia įvyko skubus išvažiuojamasis Kauno apylinkės teismo posėdis – spręstas vieno šios klinikos paciento suėmimo klausimas.

Nebuvo kitos išeities

57-erių metų įtariamąjį vieno asmens nužudymu, o kito sužalojimu peiliu ligoninės personalas atvežė į šį kabinetą, kuriame jo jau laukė mantijomis vilkintys teisėjas, prokuroras bei advokatas, neįgaliojo vežimėlyje su policijos, budėjusios visą parą prie jo palatos, palyda.

Rengti šį teismo posėdį minėtoje keturvietėje palatoje nebuvo galimybės dėl kitų joje gulinčių ligonių. Išprašytas iš laikinai teismo sale virtusio medikų kabineto ir įtariamąjį atvežęs ligoninės personalas.

Rengti šį posėdį Klinikose teisėsaugininkus privertė patys įtariamąjį, kuriam dėl sulaužyto šonkaulio buvo prasidėjusios pavojingos komplikacijos, gydantys medikai, leidę jį transportuoti tik į kitą gydymo įstaigą. O pervežti įtariamąjį į Vilniuje esančią Laisvės atėmimo vietų ligoninę buvo galima, tik teisėjui leidus jį suimti. Toks leidimas šio skubaus posėdžio metu buvo gautas – įtariamąjį leistą suimti trim mėnesiams.

Ginklai – akmuo ir peilis

Tačiau gautas leidimas įtariamąjį suimti – kol kas lengviausia jam inkriminuojamus nusikaltimus tiriančių teisėsaugininkų pergalė. Istorija, vėl sugrąžinusi šį vieno Petrašiūnų bendrabučio gyventoją už grotų, su kuriomis jis buvo atsisveikinęs vos prieš mėnesį, primena televizijos serialą „Tvin Pyksas“.

Viskas įvyko pirmadienį, apie puse devynių vakaro, vieno Aleksoto Aukštosios gatvelės namo, kuriame gyvena sutuoktiniai su, pirminiais duomenimis, dviem mažamečiais vaikais bei žmonos broliu, kieme. Pastarasis – vienas iš nukentėjusiųjų. Grįždamas tą vakarą į namus, šis 40-metis iš toli pamatė vyriškį, sviedusį akmenį į jo namų langą ir šį išdaužiusį.

Tik vėliau paaiškėjo, kad namo kieme jau guli mirtinai sužalotas sesers svečias iš Marijampolės su durtinėmis žaizdomis nugaroje bei šlaunyje. Įtariamasis šiuo nusikaltimu, sprukdamas iš įvykio vietos, ne tik dar išdaužė langą, bet ir dūrė peiliu į krūtinę prie jo pribėgančiam namo šeimininkės broliui.

Parodymai skiriasi

Įvykio aplinkybių dėlionė teisėsaugininkams kol kas sekasi sunkiai, nes nesutampa įtariamojo, likusio gyvo nukentėjusiojo ir šio įvykio liudytojų, dalis kurių buvo neblaivūs, parodymai. Pirminiais duomenimis, mįslingas konfliktas, pasibaigęs žmogžudyste, įvyko belaukiant trumpam kažkur išėjusios namo šeimininkės, pas kurią tą vakarą atvyko svečiai iš Marijampolės. Nužudytojo žmona – jos draugė. Juos atvežė šeimos draugas.

Prieš tai įtariamasis žmogžudyste girtavo šiame name su jo šeimininke bei neįgaliu, sunkiai vaikštančiu, jos vyru. Anot pastarųjų, jie išgėrė ne mažai. Įtariamasis teigia, - kad tik kelis stikliukus. Jis tikina nepažinojęs ir nužudytojo, o dūrė šiam gindamasis. Esą išėjęs kieman, jis buvo užpultas dviejų vyrų, kurie buvo ginkluoti peiliu. Anot įtariamojo, jis pats peilio neturėjo. Esą tada – per grumtynes jam ir sulaužytas šonkaulis.

Tačiau nužudytojo žmona ir juos atvežęs draugas teigia, kad iš namo išėjęs įtariamasis nei iš šio, nei iš to puolė savo auką.

Gandai ir realybė

Ir nužudytasis, ir įtariamasis – policijai žinomi.

Įtariamasis vos kovo 15-ąją buvo paleistas iš įkalinimo įstaigos, kurioje atliko bausmę už neteisėtą disponavimą narkotikais. Ikiteisminis tyrimas dėl šios nusikalstamos veiklos pastaruoju metu buvo atliekamas ir jo aukos atžvilgiu. Mirtinai sužalotas 40-metis taip pat buvo teistas.

Viena iš galimų versijų – netikėtai susitikus, galėjo būti suvestos kažkokios sąskaitos, susijusios su įkalinimu. Tačiau teisėsaugininkai duomenų, kad šis konfliktas gali būti susijęs su aukos ir įtariamojo teistumais ar tuo pačiu Baudžiamojo kodekso straipsniu, numatančiu atsakomybę už neteisėtą disponavimą narkotikais, minimu jų biografijose, neturi.

Kaimynai kalba apie kažkokį meilės trikampį, nors įtariamasis, svečiavęsis tądien pas su neįgaliu vyru gyvenančią namo šeimininkę, oficialiai yra vieno iš jos vaikų krikšto tėvas.

Jis buvo policijos patrulių sulaikytas jau Aleksoto tilto prieigose. Pareigūnai atpažino sprunkantįjį iš nusikaltimo vietos pagal požymius. Jo veidas buvo kruvinas. Tačiau sulaikymo metu įtariamasis peilio neturėjo. Neatmetama, kad galėjo jį išmesti kažkur pakeliui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pilietis

Stai ka daro visai matomas daiktas, daug Lietuvoje naudojamas net paaugliu, nuo kurio mirsta ne tik jauni zmones, bet ir atitiktiniai nieko deti asmenys, - DEGTINE, kuri siuo metu yra visiems prieonama, luzta parduyotuviu lentynos, barai, kavines, Stai ka turime invalidus, nasles ir naslaicius nuo sio gerimo, kuris siuo metu yra naudojamas dideliais kiekis ir jo kaina yra visiems prieinama, tik kai prieina liepti gala zmogus,jam pagalba minimalim, kur gydytis kaip reabilituotis.

Man irgi viskas aišku

Supratau, kad nieko nesupratau. Ai, tiesa, kažką papjovė, amžinatelsį jam.

Manau ir kitiem nesuprantama.

Per mazas esu ir suprasti nieko negaliu.Tas nuzudytas,anas kalejime sedeje,kitas sioks anoks. Ka jus paskaite supratote? As nieko. R.Jankauskaite galejo menesi terorizuoti,onusikaltelius alepti .,> Kur logika???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS