Užsidegusios eglutės detektyvas: situacijos įkaitais galėjo tapti kaimynai | Diena.lt

UŽSIDEGUSIOS EGLUTĖS DETEKTYVAS: SITUACIJOS ĮKAITAIS GALĖJO TAPTI KAIMYNAI

  • 0

Savaitgalį viename Kauno daugiabutyje mįslingai užsidegė natūrali eglutė. To pasekmės – sudegęs bei sugadintas ir kitas tame pačiame kambaryje buvęs turtas. Įtariama, kad jį apdraudę savininkai kažką slepia.

Pirminiais duomenimis, apie šią nelaimę šeštadienį, apie pirmą valandą dienos, pranešė pašalinis asmuo.

Skambinusioji teigė, kad kažkas dega antrame Tvirtovės alėjos 1-ąjį numerį turinčio penkiaaukščio aukšte.

Ugniagesiams gelbėtojams atskubėjus nurodytu adresu, neužfiksuota nei jokio atviro degimo, nei dūmų.

Tačiau netrukus išsiaiškinta, kad viename šio daugiabučio antrojo aukšto bute degė apie pusantro metro aukščio natūrali eglutė. Įvykio metu sudegė sintetinės 20 kv. m kambario, kuriame ji stovėjo, užuolaidos, apdegė dalis kilimo bei aprūko vienas kv. m lubų.

Kas sukėlė gaisrą, kol kas ugniagesiai gelbėtojai negali atsakyti. Tačiau jie pasiryžę ištirti šio įvykio aplinkybes nuodugniai, nes senjorų, gyvenančių minėtame bute, turtas yra draustas.

Šiandien apžiūrėjus įvykio vietą, konstatuota tik tai, kad nepanašu, jog gaisras kilo nuo elektros. Nors ir tai tėra tik prielaida, nes užsidegusi eglutė buvo skubiai išmesta per langą, dėl ko neaišku, ar ją puošė elektrinės girliandos.

Kol kas neaišku ir dėl ko užsidegė užuolaidos – ar nuo pačios eglutės, ar jau metant ją degančią per langą.

Kol kas apsistota ties prielaida, kad nelaimę prišaukė neatsargus elgesys, dėl ko neaišku, ar gerai, kad įvykio metu kažkas buvo namuose, nes, jeigu gaisras kilo ne dėl žmogaus ar, pavyzdžiui, jo laikomo gyvūno veiksmo, viskas galėjo baigtis daug liūdniau.

Ugniagesiai gelbėtojai linkę priminti, kad per didžiąsias metų šventes mūsų butus puošusios natūralios eglutės – greičiausiai jau sudžiūvusios. O medienai ir popieriui, kad šie užsidegtų, užtenka ir mažesnės temperatūros.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS