V. Šustauskas išsiverkė teismo malonę | Diena.lt

V. ŠUSTAUSKAS IŠSIVERKĖ TEISMO MALONĘ

Kauno apylinkės teismas pasigailėjo didžiausiu Lietuvos ubagu šiandien save vadinančio Vytauto Šustausko ir pakeitė jam policijos skirtą nuobaudą už eismo įvykį, per kurį nukentėjo pėsčioji. Tačiau ne už jo nuopelnus Lietuvai, nors, prašydamas teismo malonės, politikas apeliavo būtent į tai. 

Pavojingas incidentas

Kaip jau rašyta, Kauno apskrities Kelių policijos valdyba už pėsčiųjų perėjoje sukeltą eismo įvykį pernai gruodį atėmė iš buvusio Kauno mero bei Seimo nario V.Šustausko teisę vairuoti penkiems mėnesiams bei skyrė 90 eurų baudą.

Tokia nuobauda jam buvo skirta už tai, kad pernykštės spalio 31-osios vidurdienį jo vairuojamas „Chrysler“ avarijomis garsėjančioje sankryžoje ties „Girstučiu“ partrenkė per pėsčiųjų perėją ėjusią aštuoniolikmetę. Nukentėjusioji ėjo per gatvę, pėstiesiems degant tai leidžiančiam šviesoforo signalui. Ją sužalojusio blaivaus 72-ejų metų V.Šustausko automobilis tuo metu suko iš Chemijos gatvės į Kovo 11-osios.

„Važiavau į turgų vaistų antrąja eismo juosta. O ji staiga išbėgo iš už pirmąja eismo juosta važiavusio ir sustojusio kito automobilio. Kokia tuo metu degė šviesoforo „akis“ - nemačiau, nes mane apakino saulė. Dar bandžiau stabdyti, tačiau nespėjau“, - tada „Kauno dienai“ telefonu teigė Kelių policijoje užkluptas V.Šustauskas, akcentavęs, kad jau 50 metų vairuoja automobilį, tačiau žmogų partrenkė pirmą kartą.

Buvau su pirmaisiais, kurie prabilo apie nepriklausomybę, todėl artėjančio Lietuvos 100-mečio proga prašau teismo humaniškumo. Galėtumėt ta proga ir man pritaikyti amnestiją!

Iškalbinga metamorfozė

Nukentėjusiajai konstatavus tik nežymų sveikatos sutrikdymą, dėl ko V.Šustauskas atsipirko tik administracinio nusižengimo byla, jis apie šį incidentą jau ėmė pasakoti kitaip.

„Netikėtai išlindusi iš už mikroautobuso, ji pati užvirto ant mano automobilio, kurį dar bandžiau stabdyti, priekio. Ji tik susimušė akį. Tačiau pradėję rinktis žmonės, matyt, – mano priešininkai, ėmė jai sakyti: „Gal tau stuburas lūžo? Gal žarnos plyšo?“ ir iškvietė greitąją pagalbą bei policiją“, – prieš teismo posėdį, kuriame nagrinėtas jo skundas, sakė V.Šustauskas.

O jo skundą nagrinėjusiam teisėjui Aurelijui Rauckiui pasiteiravus V.Šustausko, kodėl teismas jam, skirtingai, negu kitiems tokį patį pažeidimą padariusiems vairuotojams, turi taikyti išimtį, politikas ėmė apeliuoti į savo nuopelnus Lietuvai.

„Buvau su pirmaisiais, kurie prabilo apie nepriklausomybę, todėl artėjančio Lietuvos 100-mečio proga prašau teismo humaniškumo. Galėtumėt ta proga ir man pritaikyti amnestiją! Esu pakviestas į ne vieną šventinį renginį. Ir, jeigu nepatenkinsite mano prašymo, neturėsiu už ką nusisamdyti vairuotojo! Dėl to ir prašau padaryti man išimtį“, – bandė išprašyti teismo malonės sunkiai atpažįstamas karingasis V.Šustauskas.

V.Šustauskas/Vilmanto Ruapelio nuotr.

Priminė turgų

Kauno kelių policijos atstovai V.Šustausko skundo nagrinėjime nedalyvavo. Tačiau teisėjas pagarsino pareigūnų atsiliepimą į politiko skundą, kuriame prašoma nepanaikinti jų nutarimo, nes V.Šustauskas yra sistemingas Kelių eismo taisyklių pažeidėjas.

„Esate baustas apie dešimt kartų ir turėjęs, berods, keturias avarijas“, – priminė V.Šustauskui teisėjas A.Rauckis. „Nesu šventasis“, – sutiko politikas, prašydamas nors sumažinti pareigūnų skirtą draudimo vairuoti terminą. Teisėjui pasiteiravus, iki kiek, V.Šustauskas atsakė: „Nors iki trijų mėnesių“. Esą vasarą jam taip pat labai reikalingos vairuotojos teisės.

„Kauno dienai“ po posėdžio pasiteiravus V.Šustausko, kokio teismo sprendimo jis tikisi, politikas teigė, kad šiais laikais nebesitiki nieko. Pirmadienį į nutarties dėl savo skundo paskelbimą V.Šustauskas neatvyko – informavo teismą, kad serga.

Teisėjas A.Rauckis į nutarties paskelbimą susirinkusią žiniasklaidą informavo, kad V.Šustauskui Kelių policija skyrė per griežtą bausmę. Esą neatsižvelgta į lengvinančias aplinkybes – kad V.Šustauskas prisipažino ir gailisi bei jo garbų amžių. Kaip ir į tai, kad jokių jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių nėra. Tokie buvo A.Rauckio motyvai sumažinti teisės vairuoti atėmimą V.Šustauskui iki trijų mėnesių. Tačiau skirta 90 eurų bauda jam palikta. Ir ją V.Šustauskas turi sumokėti per savaitę.

GALERIJA

  • V. Šustauskas išsiverkė teismo malonę
  • V. Šustauskas išsiverkė teismo malonę
  • V. Šustauskas išsiverkė teismo malonę
  • V. Šustauskas išsiverkė teismo malonę
  • V. Šustauskas išsiverkė teismo malonę
  • V. Šustauskas išsiverkė teismo malonę
  • V. Šustauskas išsiverkė teismo malonę
  • V. Šustauskas išsiverkė teismo malonę
  • V. Šustauskas išsiverkė teismo malonę
  • V. Šustauskas išsiverkė teismo malonę
  • V. Šustauskas išsiverkė teismo malonę
  • V. Šustauskas išsiverkė teismo malonę
  • V. Šustauskas išsiverkė teismo malonę
  • V. Šustauskas išsiverkė teismo malonę
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

turi dekoti matijosiui

nes situacija tai ta pati

manau cia

Gretute Cizinauskaite issiverke berasydama sy paskvyly is nelaimes mynkydama sudina bandele.....

o kaip Matijošaitis

O ko neparašote kaip Matijošaičio avarija ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS