Vainatrakio kapinių šoumenai surasti – sulaukė atpildo | Diena.lt

VAINATRAKIO KAPINIŲ ŠOUMENAI SURASTI – SULAUKĖ ATPILDO

Po portalo kauno.diena.lt publikacijos apie Vainatrakio kapinėse po liūties susidariusioje baloje vykusį pasiplaukiojima irklentėmis, Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo administracinę teiseną dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo.

Tyrimo metu buvo nustatyti keturi asmenys. „Kauno dienos“ fotografas užfiksavo du vyrus ir dvi moteris.

Į Vainatrakio kapinių automobilių stovėjimo aikštelę kompanija atvyko dviem automobiliais, išsiėmė irklentes, jas pripūtė ir pasinaudoję liūties padariniais ėmė irstytis tarp lietaus vandens apsemtų kapų.

Dėl šio įvykio apklausiama kompanija nebuvo šneki, todėl jų veiksmų motyvai taip ir liko paslaptimi.

Sprendžiant pagal filmuotoje medžiagoje įamžintus kompanijos veiksmus, jie neva atliko jiems vieniems suprantamą ritualą – plukdė ant irklentės paguldytą moterį, kibiru sėmė ir pylė vandenį.

Po rašinio kilo arši komentatorių diskusija. Vieni mėgino kompanijos veiksmuose įžvelgti raginimą atkreipti dėmesį į Vainatrakio kapinių problemą ir paskatinti ją spręsti.

Kiti abejojo šiuo kilniu tikslu, nes kompanija niekaip nemėgino užfiksuoti savo veiksmų, apie rengiamą akciją neinformavo žiniasklaidos, tad kilo pagrįsta abejonė, kad viešumo nesiekta.

Apsemtos Vainatrakio kapinės

Vilmanto Raupelio nuotr.

Grupė komentatorių kategoriškai pasmerkė tokius kompanijos veiksmus vadindami tai mirusiųjų atminimo išniekinimu.

Žmonės piktinosi, esą net jei norėjo atkreipti dėmesį į Vainatrakio kapines kamuojančią problemą, galėjo pasirinkti kitą formą. Toks elgesys nepateisinamas net dėl gerų norų.

Vainatrakio kapines žaidimų aikštele pavertusiai kompanijai už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą skirtos baudos po 15 eurų.

44 ir 36 metų vyrai bei 38 metų moteris apie jiems skirtas baudas jau informuoti. Dar vienos Vainatrakio kapinėse vykusio šou dalyvės ši žinia laukia, nes moteris šiuo metu išvykusi.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

manau

Jeigu tureciau galimybe as uz visus sumokeciau jiems paskirtas ,,PREMIJAS ' Jus parodete atsakingiems kokia siaubinga betvarke siose kapinese kad mirusieji paskandinti kapiniu tyvuliuojanciame ezere. Tikiu kad sis JUSU [rasau is didziosios raides ] poelgis galbut privers valdzios klerkus ir atsakingus asmenis pajudinti nors viena pirsta uz si saiubinga kapiniu isniekinima ir paskandinima EZERE .Labai idomu ka veikia Kapiniu Direktorius ar jis tik pasistenge kad butu nubausti sie SAUNUS vaikinai,kad ir toliau mano manymu ramiai butu galima prekiauti kapavietemis aukstesnese vietojse nes tvarkyti kapiniu neapsimoka nebus BIZNIO.

Algys

Kad plaukiojo tai nieko tokio,bet kad isminde kapus zmoniu,vacia tai negerai!

Hmm

O nieks nesiaiškino ar jie pakaltinami? Labai panašu, kad visi neseniai paleisti iš Rokiškio psichiatrinės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS