Vandalai niokojo Nevėžio kraštovaizdžio draustinį | Diena.lt

VANDALAI NIOKOJO NEVĖŽIO KRAŠTOVAIZDŽIO DRAUSTINĮ

Kauno marių regioninio parko direkcija savaitgalį socialiniame tinkle „Facebook“ paviešino medinio pastato, iš kurio likę tik griaučiai, nuotrauką. Joje užfiksuotas sudegintas lauko tualetas Nevėžio kraštovaizdžio draustinyje.

„Visiems vandalams norime pabrėžti – galite laužyti, niokoti, deginti stendus, suolus, stalus ar tualetus, tačiau niekada nesudeginsite to įspūdžio, kurį palieka gamta tam, kuris ją stebi ir mato širdimi bei supranta jos pažinimo ir išsaugojimo svarbą“, – rašoma Kauno marių regioninio parko direkcijos „Facebook“ paskyroje prie nuotraukos.

Šalia sudeginto tualeto nuotraukos įdėtos drugelio ir danguje skaidančių erelių fotografijos. „Kantrybės mes turime daug. Tik smagiau ją išbandyti stebint ir stebintis gamtos stebuklais, nei juodais kompleksuotų tuščiagalvių darbeliais. Radę tokius degėsius, gesiname nemalonius vaizdus nuostabiais spalvingo drugio admirolo ir MERų (mažųjų erelių rėksnių) sparnais“, – prie įrašo Kauno marių regioninio parko direkcija pakomentavo, kad „jaučiasi nepalaužiama“.

Kaip portalui kaunodiena.lt sakė Kauno marių regioninio parko direkcijos vyr. specialistė Ramunė Mikitiejeva, nusikaltimą tiria policija. „Vos tik radom tą tualetą, kolega pradėjo rašyti patikrinimo aktą ir tuo pat metu jau policija buvo informuota ir pati į mus kreipėsi. Visą informaciją jiems nusiuntėme ir dabar laukiame žinių“, – sakė specialistė.

Prieš mėnesį nuo nusikaltėlių nukentėjo ir pati Kauno marių regioninio parko direkcija. Nuo pastato buvo pavogti du vėliavų stovai, o pačios vėliavos išmestos į krūmus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

valo

Vilniuje irgi taip valoma teritorija, nebūtinai draustinio - gražaus kraštovaizdžio visiems norisi...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS