Vestuvių detektyvas: vietinė policija buvo priversta nuo jo tyrimo nusišalinti | Diena.lt

VESTUVIŲ DETEKTYVAS: VIETINĖ POLICIJA BUVO PRIVERSTA NUO JO TYRIMO NUSIŠALINTI

  • 4

Nors įtarimai dėl dalyvavimo muštynėse per vestuves vienoje Jurbarko rajono kaimo sodyboje, su kuriomis siejami ir du Kauno policininkai, dar nepareikšti niekam, dėl jų pradėti net du ikiteisminiai tyrimai jau mėtomi kolegoms kaip karštos bulvės.

Šiandien iš šiuos ikiteisminius tyrimus kuravusių Jurbarko prokurorų juos perėmė kolegos iš Marijampolės.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, tai buvo padaryta vadovybės nurodymu.

„Atliekant pirminius veiksmus, paaiškėjo, kad tai būtina padaryti, jog vėliau nebūtume apkaltinti subjektyvumu,“ – portalui kauno.diena.lt teigė Jurbarko rajono policijos viršininkas Aivaras Dumčius.

Anot Jurbarko policijos vadovo, vienas iš minėtų su muštynėmis siejamų policininkų anksčiau kelis metus yra dirbęs Jurbarko policijoje. Kaip ir jaunosios, kuri, kaip paaiškėjo, yra vieno Kauno teismo posėdžių sekretorė, tėvas. Pastarasis – buvęs Jurbarko policijos patrulis.

Tačiau su muštynėmis siejamų Kauno policininkų įsitikinimu, jų kolegos iš Jurbarko buvo priversti nusišalinti dėl to, kad jie kreipėsi pagalbos į Kauno apygardos vyriausiąjį prokurorą, kurio prašė užtikrinti, kad tyrimas būtų atliekamas objektyviai. Esą per pirmąją jo savaitę buvo pakankamai duomenų tuo abejoti.

Kaip jau rašyta, šis incidentas įvyko balandžio 27-osios paryčiais Jurbarko rajono Kartupių kaime.

Pirminiais duomenimis, muštynėse dalyvavo mažiausiai penki asmenys. Viena iš jų – moteris. Du – jau minėti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai: Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 3-iojo skyriaus, tiriančio automobilių vagystes bei vadinamuosius telefoninius sukčiavimus, vyresnysis tyrėjas N.P. bei Patrulių rinktinės kinologų grupės specialistas R.A.

Jurbarko rajono policija po šio incidento gavo du priešpriešinius pareiškimus, kuriuose viena pusė kaltina kitą.

Nustatyta, kad neblaivūs buvo visi muštynių dalyviai, išskyrus moterį. N.P., kuris šiuo metu yra vaiko auginimo atostogose, po incidento konstatuotas 1,09 prom. girtumas. R.A. nustatytos 1,67 prom. alkoholio.

Nė vienas muštynių dalyvis nebuvo sulaikytas. Jų vaidmenys tebetikslinami iki šiol.

Savąjį tyrimą pradėjo ir Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato, kurio valdose – Jurbarko rajonas, Imuniteto skyriaus pareigūnai, tiriantys kolegų nusikaltimus bei nusižengimus.

Pasirodžius publikacijai, su portalu kauno.diena.lt susisiekė ir vienas su muštynėmis siejamas Kauno policijos pareigūnas – N.P. Jis teigė, kad dalyvavo vestuvėse su jau porą savaičių sugipsuota koja, dėl kurios vaikščiojo su ramentu. Tačiau, esą kai jaunikio draugų buvo užpulti jaunosios pusę atstovavę jo pažįstami, kurių šiame pokylyje buvo mažuma, ir pradėjusiuosius muštis bandė išskirti jo žmona, jis atskubėjo šiai į pagalbą, nes asmuo, kaip paaiškėjo vėliau, incidento metu netekęs trijų dantų, spyrė jai į koją.

Portalas kauno.diena.lt duomenimis, muštynes vestuvėse išprovokavo jaunikio pusę atstovavęs Kaune tarnaujantis Lietuvos kariuomenės kariškis, viešai gyręsis sprogmenų išminavimo operacijomis, kuriose teko dalyvauti. Pirminiais duomenims, pergėręs jis iš pradžių pradėjo badyti save šakute, o po to šlapintis vos ne ant kitų jau sugulusių svečių. Pergėrusį kariškį nuo nepatenkintųjų jo elgesiu užstojo jo draugas, atvykęs į vestuves iš Londono. Būtent pastarasis, pirminiais duomenimis, jau teistas už panašius dalykus, vėliau neteko kelių dantų.

Pirmieji pagalbos į Jurbarko policiją kreipėsi jų kolegos iš Kauno. O po to jau priešpriešinį pareiškimą parašė ir kita incidento pusė, pirminiais duomenimis, grasinusi tai padaryti, jeigu pirmieji skųsis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

klausimas

Tai taip iseina, kad jaunoji taip ir neturejo pirmosios nakties? :)

WWW

O kokios vestuves be mustiniu? Nuobodzios

Anonimas

truko gaisrines,greitosios,aro pareigunu,sraigtasparniu-va tada jau galima sakyt kad buvo vestuves
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS