Incidentas gimnazijoje: mokytojo smurtas ar mokinio provokacija? | Diena.lt

INCIDENTAS GIMNAZIJOJE: MOKYTOJO SMURTAS AR MOKINIO PROVOKACIJA?

Kauno rajono gimnazijos mokytojas įtariamas smurtavęs prieš 17-metį mokinį.

Pirmadienį Kauno apskrities policija gavo pranešimą, kad sausio 8 dieną apie 14 val. 40 min. Kauno rajone, Garliavoje, J. Lukšos gimnazijoje, pamokos metu, nepilnamečiui rankomis į pečius sudavė mokytojas.

Nukentėjusysis dėl kairiojo peties sumušimo gydomas ambulatoriškai, pranešė policija.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo.

Pasirodo į policija kreipėsi ne tik galimai nuo mokytojo nukentėjęs mokinys, bet ir mokyklos administracija. 

Sausio 8 dienos įvykius mokyklos direktorius Vidmantas Vitkauskas nušviečia kiek kitaip. 

"Tas mokinys necenzūriniais žodžiais paragino mergaitę įsidėti vyrišką organą į burną. Tad mokytojas pakvietė mokinį pas socialinį pedagogą", – mokytojo ir mokinio incidento pradžią nupasakojo V.Vitkauskas.

Tas mokinys necenzūriniais žodžiais paragino mergaitę įsidėti vyrišką organą į burną. Tad mokytojas pakvietė mokinį pas socialinį pedagogą.

Mokinys nesuskubo vykdyti mokytojo paliepimo, todėl šis mokinį paragino ranka. Galiausiai pasiekti socialinio pedagogo kabinetą pasisekė.

Direktorius atvirai išklojo, kad neva nuo mokytojo nukentėjęs mokinys lanko bokso treniruotes. Nepaisant neva sužaloto peties, mokinys treniruotėse buvo.

"Savo akimis jį mačiau Mastaičių baseino pirtyje ir jis visai neatrodė sužalotas. Be to į medikus jis kreipėsi praėjus 4 dienoms, o klasės mokiniai sakė, kad peties skausmai jis skundėsi jau seniai", – dėstė direktorius.

V.Vitkauskas atviravo, kad šis konfliktas atskleidė ir dar vieną problemą – šio nepilnamečio mama išvykusi į užsienį. Pagal įstatymus, nepilnamečio globa turėjo būti kažkam oficialiai patikėta. 

"Mes kelias dienas laukėme nepilnamečio atstovų. Konsultavomės su vaiko teisių apsaugos tarnyba. Jų patariami kreipėmės į policiją ir mes", – išdėstė direktorius.

V.Vitkauskas neslėpė, kad su šiuo incidento herojumi ir anksčiau gimnazijoje būta problemų, jis ne kartą svarstytas Vaiko gerovės komisijoje.  

Rašyti komentarą
Komentarai (50)

KAZYTE .

Jau baugu savo silpnesnius jega ir turtu vaikus leisti i mokykla . kur sedi klaseje tokie baubai . Tegul tevai tokiems perka mokyma namuose arba vezasi kartu kazkuo uzdarbiauti i kitas salis . Gaila tu mokytoju . kurie dar dirba . gal geriau eitu i darbo birza . Pagarba dirbantiems . bet uzjauciu juos . Nera sveikatos . bet privalo uzsidirbti pensija ir dar moketi uz kazka kazkam mokescius . Mokyklose nesaugu . bet saugokime isrinktuosius brangia tvora .....???

Mama

Gal laikas butu tokius vaikus bausti, o ne daryti is ju nuskriaustu, o pedagogu nusikalteliais?!!!!!!!!!

Tėvas

Pritariu, kad direktorius išskirtinis ir nebijantis ginti mokytoją bei pasiriešinti sisteminiam buldozerizmui!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS