Žiemiškos oro sąlygos kelius gali paversti aklaviete | Diena.lt

ŽIEMIŠKOS ORO SĄLYGOS KELIUS GALI PAVERSTI AKLAVIETE

  • 5

Vyraujant žiemiškoms oro sąlygoms keliai gali virsti aklaviete vairuotojams. Jie – ne tik slidūs, pasitaiko ir kliūčių, kurias neretai sudaro nuvirtę medžiai.

Ankstų šeštadienio rytą, 7.13 val., Kauno apskrities ugniagesiai gavo pranešimą, kad važiuojant kryptimi nuo Kauno link Kleboniškio, per mišką, pastebėtas ant važiuojamosios kelio dalies nuvirtęs medis.

Jis buvo užtvėręs beveik visą kelią.

Į įvykio vietą ugniagesiai nuvyko per kelias minutes ir pašalino kliūtį.

Kaip šeštadienį pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD), – keliai padengti puraus, vietomis prispausto ar pažliugusio sniego, provėžoti ir slidūs.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, oro temperatūra siekia nuo vieno iki keturių laipsnių šalčio.

Dieną daugelyje rajonų pasnigs, vietomis tikimasi šlapdribos, eismo sąlygas sunkins snygis ir plikledis. Vėjas nestiprus, šiaurinių krypčių. Aukščiausia oro temperatūra bus nuo keturių laipsnių šalčio iki 0.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Komentatorius

na kiek mačiau kaune šaligatviai ir keliai valomi . Manau reiktų suprast ir kelininkus . Kaunas didelis daug gatvių ,kalnų . Manau didesnė problema yra neatsakingi vairuotojai ,nesilaikantys žiemos metu taikomų rekomendacijų . T.y. nesilaiko saugaus greičio ,atstumo , važinėja su netvarkingom stabdžių sistemom (abs) plikom arba senom kietom padangom . Manau reikia pirma pažiurėt į savę nes blogam vairuotojui jei žiema tai kelininkai blogi ,jei vasara tai saulė spigina .

Ui

O man atrodė, kad aklaviete paverčia ne oro sąlygos, bet blokuojantys kelius gaudantys "virusuotus" automobilius policininkai ir šauliai...

Kodėl

Nuvirtusius ant kelio medžius pašalina gaisrininkai, o ne kelininkai? Gaisrininkai ir išsiliejusius skysčius nuo kelių nuvalo. Kam tie kelininkai iš viso reikalingi, jei jie nei pusės kelyje reikalingų darbų nepadaro?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS