Kauno rajono savivaldybė patvirtino strateginį veiklos planą | Diena.lt

KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖ PATVIRTINO STRATEGINĮ VEIKLOS PLANĄ

  • 0

Siekiant užtikrinti ilgalaikę ir darnią Kauno rajono savivaldybės pažangą ir plėtrą, racionaliai suplanuoti savivaldybės finansinius išteklius strateginėms veiklos programoms įgyvendinti, sausio 27 d. taryba patvirtino savivaldybės 2022–2024 m. strateginį veiklos planą.

Strateginis veiklos planas yra savivaldybės biudžeto pagrindas. Įgyvendinant planą bus panaudota 174 mln. eurų. Registrų centro duomenimis, 2022 m. sausio 1 d. Kauno rajone gyvenamąją vietą deklaravo 105 032 asmenys. Pagal strateginį plėtros planą, vienam deklaruotam Kauno rajono savivaldybės gyventojui tenka apie 1 657 eurai. Palyginti su 2021 m., šįmet finansavimas padidėjo 20 proc.

Planas bus vykdomas įgyvendinant dvylika programų: savivaldybės valdymo, sveikatos priežiūros, ekonominės plėtros ir verslo skatinimo, žemės ūkio ir kaimo plėtros, komunalinio ūkio plėtros ir priežiūros, savivaldybės turto administravimo, aplinkos apsaugos, kultūros plėtros, švietimo ir ugdymo, socialinės paramos įgyvendinimo, fizinio aktyvumo ir sporto plėtojimo, kelių priežiūros ir viešojo transporto paslaugų įgyvendinimo. Pagal šias programas yra suplanuotos 153 priemonės.

Pagal strateginį plėtros planą, vienam deklaruotam Kauno rajono savivaldybės gyventojui tenka apie 1 657 eurai.

Šiemet labiausiai išaugs komunalinio ūkio plėtros ir priežiūros bei kelių priežiūros, viešojo transporto paslaugų įgyvendinimo programų finansavimas. Papildomai bus skiriama lėšų darbo užmokesčiui, nes kyla minimali mėnesinė alga, didėja pedagogų, kultūros, socialinių ir kitų biudžetinių įstaigų valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, atlyginimai.

Daugiausia lėšų planuojama skirti švietimo ir ugdymo (65,4 mln. eurų), socialinės paramos įgyvendinimo (36,9 mln. eurų), savivaldybės valdymo (25,8 mln. eurų), ekonominės plėtros ir verslo skatinimo (14,7 mln. eurų), komunalinio ūkio plėtros ir priežiūros programoms (8,9 mln. eurų).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS