D. Maskoliūnas: žaidėjai nepavelka kojų ir atrodo lyg mirę | Diena.lt

D. MASKOLIŪNAS: ŽAIDĖJAI NEPAVELKA KOJŲ IR ATRODO LYG MIRĘ

Vilniaus „Lietuvos rytas“ VTB Vieningoje lygoje patyrė penktąjį pralaimėjimą (5/5). „Siemens“ arenoje sostinės komanda rezultatu 63:83 (24:26, 20:17, 12:19, 7:21) turėjo pripažinti Sankt Peterburgo „Spartak“ (7/2) ekipos pranašumą. Vilniečiai galutinai palūžo ketvirtajame kėlinyje, per jį rytiečiai į rusų krepšį įmetė tik 7 taškus.

Vyr. treneris D. Maskoliūnas. „Komanda vietoj atostogų dirbo ir mums atrodė, kad ji eina teisinga linkme. Pasirodo, dirbome prastai. Žaidėjai nesuprato, ko mes iš jų norime ir jie šiandien tai akivaizdžiai parodė per rungtynes. Tariami lyderiai nesupranta, ko iš jų norime. Esu kaltas, kad nesugebu žaidėjams išaiškinti, ko iš jų tikimės. Norime, kad krepšininkai žaistų energingiau, tačiau jie aikštėje atrodo, kaip mirę. Galbūt mes pernelyg intensyviai treniravomės, nes nepaeiname ir nepabėgame“, – sakė Maskoliūnas. Ar čia jau dugnas? Sunku atsakyti į šį klausimą. Maniau, kad dugną buvome pasiekę seniai. Pasirodo, eilinį kartą klydau“, - tulžį liejo vilniečių strategas.

Rezultatyviausi. „Lietuvos rytas“: Janis Blumas 15, Leonas Radoševičius 13, Dejanas Ivanovas 11, Mindaugas Katelynas 6 .„Spartak“: Zackary Wrightas 23 (7 atk. kam., 7 rez. perd.), Janis Strelniekas 16, Loukas Mavrokefalidis 15, Vladimiras Dragičevičius 12, Joshua Carteris 10.

Rungtynių eiga. I kėlinys. „Lietuvos rytas“ rungtynes pradeda tokiu startiniu penketu: N. Nedovičius, S. Buterlevičius, R. Seibutis, M. Katelynas. L. Radoševičius.

Vilniečių taškų sąskaitą atidaro R. Seibutis, rezultatą netrukus išlygina Z. Wrightas, N. Kurbanovas pelno 2 taškus su pražanga. Svečiai priekyje 7:2 (3min). S. Buterlevičius pataiko baudos metimus, o R. Seibutis veržliu reidu skirtumą sušvelnina iki minimum. S. Buterlevičius per pusketvirtos minutės sugeba prasižengti tris kartus.

Z. Wrightas ir L. Radoševičius apsikeičia taikliais dvitaškiais. J. Carteris taiklus iš toli. M. Katelynas užmindamas ant tritaškio linijos pataiko paskutinę atakos sekundę.

„Spartak“ į kiekvieną vilniečių taiklų metimą randa savų atsakymų. Kol kas rusų klubas iš dviejų taškų zonos atakuoja 50 proc. Taiklumu (10/10). J. Blūmas ir D. Ivanovas šeimininkų deficitą mažina iki 3 taškų. Latvis įsūdo tritaškį, po pirmojo kėlinio 26:24 pirmauja “Spartak”.

II kėlinys. D. Maskoliūnas per pirmąjį ketvirtį spėjo panaudoti 10 žaidėjų. J. Blūmas smeigia antrąjį tolimą metimą. „Lietuvos rytą“ Į priekį trukteli D. Ivanovas ir L. Radoševičius - 33:28 (14min). „Spartak“ baudžiami nesportine pražanga.

A. Jomantas tritaškiu skirtumą didiną iki 9 taškų, tačiau vėliau vilniečių žaidime seka dvi klaidos iš eilės. L. Radoševičius bandymas įžaidėjauti naudos neatnešė - greitoje atakoje prarastas kamuolys ir iniciatyva jau svečių rankose. Skirtumas tirpsta iki - 38:37 (17min).

Z. Wrightas vagia kamuolį ir vėl į priekį išveda „Spartak“. Amerikietis paskutinėmis kėlinio sekundėmis dar kartą sudrasko „Lietuvos ryto“ gynybą. Po dviejų ketvirčių 44:43 pirmauja vilniečiai.

Iki didžiosios pertraukos rezultatyviausiai rytiečių gretose žaidė D. Ivanovas (11 tšk), J. Blūmas 10 (tšk) ir L. Radoševičius (8 tšk).

III kėlinys. S. Buterlevičius ketvirčio pradžioje pataiko tritaškį, N. Nedovičius realizuoja abi baudas. J. Strelniekas pergudrauja L. Radoševičių - 49:50 pirmauja „Spartak“ (25 min). Rusų klubas sėkmingai žaidžia „2 prieš du“, V. Dragicevičius deda kamuolį iš viršaus, vėliau juodkalnietis prideda dar du.

L. Radoševičius ir toliau pataiko tik kas antrą baudos metimą, „Spartak“ vėl tolsta. „Lietuvos rytas“ suklydo jau 11 kartų. 58:52 pirmauja svečiai (28 min). J. Strelniekas vėl pataiko paskutinę atakos sekundę. „Lietuvos rytas“ šiame kėlinyje pelnė vos 12 taškų. Prieš lemiamą ketvirtį 56:62 vejasi vilniečiai.

IV kėlinys. „Spartak“ spurtuoja 6 taškais be atsako, vilniečiai suklysta ir skirtumas pavojingai išauga. „Lietuvos rytas“ pralaimi kovą dėl atšokusio kamuolio ir J. Carteris skirtumą didina vilniečių deficitą iki 71:56 (36 min). Sostinės ekipa pirmąjį tašką šiame kėlinyje pelno baudos metimu.

Z. Wrightas pelno 23 tašką, iki šiol „Spartak“ legionierius rinkdavo vidutiniškai po 4 taškus. Skirtumas pasiekia rekordinę 19 taškų žymą. J. Strelniekas smeigia dar vieną tolimą metimą. Vilniečiai per kėlinį sukrapštė vos 7 taškus. Galutinis rungtynių rezultatas - 63:83.

Situacija prieš rungtynes

Motyvacija. Pirmajame rate Lietuvos klubas rusams nusileido net 48:75. Savų žiūrovų akivaizdoje vilniečiai tikrai padarys viską, kad Sankt Peterburgo scenarijus nepasikartotų. Kaip žinia, „Lietuvos rytas“ jau baigė pasirodymą Eurolygoje, todėl sostinės ekipai VTB Jungtinė lyga - vienintelis turnyras likęs tarptautinėje arenoje šį sezoną.

Poilsis. Šalies vicečempionai per pastarąsias kelias savaites sužaidė vos tris mačus. Visą likusį laiką krepšininkai skyrė naujovių įdiegimui ir žaidimo tobulinimui. Galbūt pirmuosius vaisius išvysime jau šiandien?

Vyr. treneris Darius Maskoliūnas. „Mums gana sudėtinga ruoštis mačui prieš „Spartak“ ekipą, nes dar nematėme rusų žaidžiančių be amerikiečio Patricko Beverley. Be abejo, jis buvo itin svarbus krepšininkas Sankt Peterburgo ekipai. Dabar Zackary Wrightas ir Janis Strelniekas pasidalins išvykusio gynėjo minutes ir būsimų varžovų žaidimas kažkiek keisis", - sakė strategas.

„Kaip visi žino, mes jau nežaidžiame Eurolygoje ir dabar rungtynių labai trūksta. Ne tik treneriams, bet ir krepšininkams. Tačiau sprendžiame savo užduotis ir beveik neturėjome atostogų. Daug ir sunkiai dirbome, bandėme kažką pakeisti, ieškoti naujovių. Sezonas dar nesibaigė ir yra dėl ko kovoti. Lengviausia būtų raudoti nuleidus galvą, bet mes žiūrime į priekį ir stengsimės pradžiuginti fanus savo žaidimu lygose, kurios mums dar liko", - kalbėjo D.Maskoliūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Mirtis alyvose

Bejėgiai krepšininkai, bejėgis treneris... Bejėgiški rezultatai.

valerija

Tai kas ,Maskoliunai, numarino ta komanda? Ar ne tu? Bravo Romanovui, kad atsisake tokio "tenerio"!

NIKUJA

labai kraupiai zaidzia pilnapadziu komanda-LKL-irgi nerodo stebuklu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS