Apie tautinių instrumentų puoselėtojus – knyga | Diena.lt

APIE TAUTINIŲ INSTRUMENTŲ PUOSELĖTOJUS – KNYGA

  • 3

Lietuviški tautiniai instrumentai yra tarsi mūsų tautos autentiškumo ir išskirtinumo simbolis. Klaipėdiečiai turės progą susipažinti su pirmojo Lietuvoje enciklopedinio žinyno „Lietuvos tautinių instrumentų puoselėtojai“ sudarytojais bei išgirsti jo pristatymą.

Renginys Klaipėdos etnokultūros centre vyks netrukus po Velykų, balandžio 3 dieną, 17.30 val.

Tautiniai instrumentai susiję su tautos savastimi – tai mūsų liaudies autentiškumą ir savitumą atspindintis reiškinys.

Svarbiausias instrumentų gyvavimo ir raidos veiksnys – jų naudotojas. Tik žmogus gali pagaminti instrumentą ir jį prakalbinti. Lietuviškų tautinių instrumentų raidai reikšmingi didesni ar mažesni kiekvieno muzikanto, instrumentų meistro, tyrinėtojo nuveikti darbai.

„Lietuvos tautinių instrumentų puoselėtojai“ yra pirmasis leidinys, kuriame pateikiama informacija apie asmenybes, muzikuojančias lietuviškais tautiniais instrumentais Lietuvoje bei užsienyje, vadovaujančias kolektyvams ar meistraujančias instrumentus.

Pirmojo enciklopedinio žinyno sudarytojai yra klaipėdiečiai doc. dr. Algytė Merkelienė, prof. dr. Lina Petrošienė, Klaipėdos krašto tautinių instrumentų puoselėtojai: prof. Vytautas Tetenskas, doc. Vytautas Alenskas, Jurgita Petkutė-Marcinkienė, Angelė Alšauskienė, Vilija Jaselskienė, Gintaras Jonaitis, tradicinių kanklių ir birbynių ansambliai.

Enciklopedinio žinyno leidėjas yra Lietuvos nacionalinis kultūros centras.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

o kas parašys

apie vagių ir grobstytojų nužudytos Lietuvos Tautodailės Žemaitijos skyrių? Kažkada turėjo 480 narių, gerai veikė kol neįsisuko kenkėjai ir visko nenusodino. Nėra dabar Klaipėdoje nei Keramikos, nei Medžio skulptūros, nei Tekstilės, nei Tapybos lIko kojinių mezgėjos, niekuo nestebinantys ,,širpotriebo" gintaro ar papuošalėliu gamintojai, dar vienas kitas nereikšmingas rankų darbų saviveiklininkas Gal sakau reikėtų su smulkmenom ir faktais parašyt kaip buvo grobstoma ir iki kokio plintuso nusmuko Klaipėdos Tautodailė? Būtų betseleris.. Kol dar gyvi tie patys liaudies meisitreliai katri žiūrėjo ir verkė kuomet viskas buvo plėšoma gabalais..

.

Tęskite sąrašą: su liaudies instrumentais susiję pedofilai: Egidijus Virbašius, Algimantas Knystautas, Smolskus, buvęs birbynių muzikantas žydas diskreditavęs Lietuvą, užkietėjęs pedofilas ir iškrypėlis.

Pamiršote paminėti

Pedofilas Egidijus Virbalis įsisuko į biznį visu aktyvumu. Perėmė patirtį iš mažo riebaus žydo Smolskaus, kuris juodina Lietuvos įvaizdį savo išsigimusiu kūnu stovėdamas scenoje ir su afišos, kad yra lietuvių birbyninjnkas. Pedofilai labai išradingi, o jei dar turi po kelis defektyvius vaikus kaip Virbašius ar labai į šimpanzės panašią dukrą kaip Smolskus, jie taip aktyviai drožia per analizę angą našlaičiams vaikams, kuriuos apdoroja psichologiškai jų draugai medikai ir psichologės narkomanės, kad ši industrija seniai tarptautinė ur oeržengė Teatro ur muzikos akademijos ir visos Lietuvis, ne tik Klaipėdos apskrities ribas, kur siautėjo senas oedofilas Knystautas, iš Anglijos diktuodamas madas savo pasekėjams. Taigi. Nebekeuskite tokio pobūdžio knygų, nes kiekvienas jos lapas yra tolygus suniokoti vaikų likimas ir ašaroms. Tuo tarpu pedofilas Virbalis iki šiol yra edukatorius ir niekino nestabdom daro tą patį. Drožia. Į edukacijas atvestų vargšų vaikų analines angas. .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS