D. Tamulevičiūtės festivalio prizus susižėrė Klaipėdos teatralai | Diena.lt

D. TAMULEVIČIŪTĖS FESTIVALIO PRIZUS SUSIŽĖRĖ KLAIPĖDOS TEATRALAI

Varėnoje išdalyti aštuntojo režisierės ir pedagogės Dalios Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalio prizai. Daugiausia prizų pelnė Klaipėdos dramos teatras.

Jau aštuntajame festivalyje be pagrindinių – geriausio aktoriaus, scenografo, režisieriaus – apdovanojimų išdalyti specialūs komisijos diplomai už aktorinės mokyklos tradicijų puoselėjimą, aktualios temos įtaigumą, dokumentinio teatro bandymus.

Tiesa, nors Varėnos kultūros centro scenoje žiūrovai išvydo 23 spektaklius festivalio komisija pasigedo lietuviškos dramaturgijos pastatymų.

„Atsirado daug jaunų režisierių, kurie pabandė parodyti savo spektaklius, tačiau ne visiems vienodai pasisekė. Korifėjai užimti kūrybiniais ieškojimais, neatvažiavo iki čia, bet festivalis įgauna šiokį tokį pagreitį – jau atsirado atranka tam tikra ir teatro viduj, apsisprendžia vežti ne bet ką“, – pasakoja režisierius, festivalio komisijos pirmininkas Algimantas Pociūnas.

Už geriausią režisūrinį debiutą apdovanotas režisierius ir scenarijaus autorius Žilvinas Vingelis už Vilniaus Lėlės teatre pastatytą spektaklį „Lila: slaptas Demiurgo žaidimas“. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

A-ūū

Tai kokie tie nominuoti Klaipėdos teatro spektakliai, aktoriai? Alio, budintis redaktoriau? Gal tekstus paruošk , kaip reikia, o ne" tik copy-paste"?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS