Festivalyje „Salve Musica“ – prancūziškas vakaras | Diena.lt

FESTIVALYJE „SALVE MUSICA“ – PRANCŪZIŠKAS VAKARAS

  • 2

Gruodžio 19-osios vakarą Klaipėdos koncertų salėje susitiks prestižiškiausiose pasaulio scenose koncertuojantys solistai Justina Gringytė ir Petras Geniušas.

Į ansamblį operos solistė ir pianistas susiburia tik ypatingomis progomis ir klausytojus pamalonina ypatingomis programomis. Šį kartą skambės spalvinga prancūzų autorių muzika – nuo impresionistinių preliudų iki aistringosios „Karmen“.

Mecosopranas J. Gringytė yra sulaukusi įvertinimo už savo „nokautuojančią techniką“ („The Times“) ir „griausmingai galingą balsą“ („The Telegraph“). Jos karjeros sėkmė išryškėjo anksti: po studijų Lietuvoje ir Didžiojoje Britanijoje solistė tobulėjo kartu su geriausiais jaunaisiais menininkais Karališkajame operos teatre „Covent Garden“ ir buvo pripažinta „Metų jaunąja dainininke“.

Svarbiausiuose Europos teatruose J. Gringytė atlieka pagrindinius mecosoprano vaidmenis, tarp jų – Karmen (G. Bizet opera „Karmen“), Amneris (G. Verdi opera „Aida“), Suzuki (G. Puccini opera „Madam Baterflai“), Dalila (C. Saint-Saënso opera „Samsonas ir Dalila“) ir daugelis kitų. Itin daug puikių atsiliepimų sulaukė jos įtaigi Karmen Anglijos nacionalinėje operoje. Spektaklis buvo rodomas net Europos kino ekranuose. Solistės repertuare svarbūs ir koncertiniai kūriniai – nuo simfonijų iki dainų, kurių įrašai išgirti prestižiniame leidinyje „Gramophone“.

Pianistas P. Geniušas. / Asmeninio archyvo nuotr.

Kur P. Geniušas sėda prie fortepijono, ten vyksta užburianti muzikos magija. Dėl savo išlavinto muzikinio skonio, technikos ir jautrumo garsui pianistas yra gerai žinomas ir vertinamas džiazo, klasikinės ir avangardinės muzikos scenose. Atlikėjas yra meistriškai įvaldęs platų klasikinių, romantinių ir šiuolaikinių kūrinių repertuarą, rengia rečitalius ir koncertuoja kaip solistas su Lietuvos ir užsienio simfoniniais orkestrais, įvairiais kameriniais ansambliais ir solistais. Tačiau klasikinio pianisto amplua P. Geniušui per maža: jį galima pamatyti ant scenos akompanuojantį spektakliams, dalyvaujantį įvairius muzikos stilius kryžminančiuose projektuose. Per ilgametę profesinę karjerą sukauptas žinias jis perduoda studentams Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei Karališkoje Škotijos konservatorijoje Glazge.

Kodėl J. Gringytės kuriamas Karmen vaidmuo nepalieka abejingų, bus galima įsitikinti ir koncerte „Vakaras su prancūzų muzika“. Su orkestrą įkūnijančiu pianistu P. Geniušu ji atliks net keturias arijas iš legendinės G. Bizet operos „Karmen“, taip pat Dalilos ariją iš C. Saint-Saënso operos „Samsonas ir Dalila“. Duetas koncerte dar atliks H. Berliozo dainų ciklą „Vasaros naktys“ – vieną populiariausių kompozitoriaus kūrinių. Be to, P. Geniušas suteiks progą klausytojams pasimėgauti C. Debussy fortepijoniniais preliudais.

Koncerto pradžia – 18.30 val.

GALERIJA

  • Festivalyje „Salve Musica“ – prancūziškas vakaras
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Claudio Stedman

I now offer contact form blasting service. With my DFY service you can either do a targeted blast to only websites that match your criteria or bulk blast large volumes of sites worldwide. Prices start at just $50 to reach 500,000 bulk sites. Contact me at my email or skype below for details. P. Stewart Skype: live:.cid.e169e59bb6e6d159 Email: ps78205@gomail2.xyz

August MacPherson

With keyword targeted PPV ads I can get you qualified website visitors for less than a penny per click. This method works for both local and online businesses. Very easy to get started. Just sign up, give me your website and I'll provide the traffic. For details, shoot me an email or Skype me at my contact info below. P. Stewart Skype: live:.cid.ad0ee8f191cd36b4 Email: ps78205@gomail2.xyz

SUSIJUSIOS NAUJIENOS