Kaukolės klaipėdietės namuose virsta menu | Diena.lt

KAUKOLĖS KLAIPĖDIETĖS NAMUOSE VIRSTA MENU

Fantazijos nestokojanti klaipėdietė kuria namus puošiančius interjero dirbinius iš neįtikėtinos medžiagos – paveikslai, vazos ar kitos kompozicijos gimsta iš miške rastų gyvūnų kaukolių.

Meistrauti, tapyti ir kurti keistus dirbinius Donata tikina mėgusi nuo vaikystės. Pabandžiusi piešti, kurti skulptūras iš augalų ir medžio, moteris ėmėsi naujos veiklos – meno dirbinių iš gyvūnų kaulų.

"Turiu apie penkiolika įvairių gyvūnų kaukolių. Namuose daug įvairių kūrinių. Abipus balkono durų ant sienos kabo du identiški paveikslai su šerno kaukolėmis. Daug įvairių dirbinių padovanojau draugams. Dar kokios penkios kaukolės rado sau vietą lauke, gėlynuose", – pasakojo Donata.

Gyvūnų kaukolių moteris randa miške, begrybaudama. Daug jų padovanojo bičiuliai.

"Vyrui nelabai patinka ta mano manija. Salone – kaukolės, virtuvėje – kaukolės, prie kompiuterio dar dvi nedidelės kaukolės, net vonioje jų yra", – juokėsi Donata.

Jos kolekciją sudaro arklio, šernų, bebro, katinų, stirnos, briedžio, šuns kaukolės.

"Jokių vaiduoklių mūsų namuose nėra, nors kaukolių – daug. Vyrui nepatinka, tačiau jis turi savo talismaną – kauliuką, kurį pasima į žvejybą, kad gerai sektųsi", – kalbėjo moteris.

Menininkė patikino, kad kurti galėtų iš bet kokių medžiagų.

"Tik karoliukų neverčiau. Bobiški niekučiai man ne prie širdies", – juokėsi menininkė.

GALERIJA

  • Kaukolės klaipėdietės namuose virsta menu
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS