Kino klubo gimtadienis – su filmu apie meilę kinui | Diena.lt

KINO KLUBO GIMTADIENIS – SU FILMU APIE MEILĘ KINUI

  • 0

Klaipėdos kino klubas „8.1/2“ savo penktąjį gimtadienį pasitiks su kinu... apie kiną. Bus rodoma italų režisieriaus Giuseppe’ės Tornatore’ės jau klasika tapusi kino juosta „Naujasis „Paradiso“ kino teatras“ (1988 m., 125 min.).

Filmo veiksmas vystosi mažame Sicilijos miestelyje, kurio viso gyvenimo centras – kino teatras egzotišku pavadinimu „Paradiso“. Filmo dieną sausakimšoje jo kino salėje susirenka didžioji dauguma miestiečių – čia vyksta susitikimai darbo klausimais, sprendžiami gyvenimiški reikalai, žmonės įsimyli ir keičia savo gyvenimus. Alfredo (akt. Philippe Noiret) – kino mechanikas, visą savo gyvenimą paskyręs kino magijai. Salvatorė, arba tiesiog Toto (Salvatore Cascio) – aštuonerių mažylis, dievinantis kiną, mylintis Alfredą ir kunigo paliepimu slapta kolekcionuojantis iš filmų iškirptų meilės scenų juostas. Filmo siužetas susideda iš trijų dalių ir trijų meilės istorijų – ekrane matome tris Salvatorės gyvenimo periodus – vaikystę, paauglystę ir brandą bei visą gyvenimą jį lydėjusią meilę. Meilę gražuolei Elenai, meilę Alfredo, Salvatorei pakeitusiam tėvą ir tapusį geriausiu vaikino draugu, ir meilę kinui – tokią didelę, tyrą ir tikrą.

Tai buvo antrasis filmas trisdešimt dvejų režisieriaus G.Tornatore'ės karjeroje. Jis  ne tik režisavo filmą, bet ir pats sukūrė jo scenarijų, kuris nepaisant laikmečių skirtumų (filmo veiksmas vyksta 1940 m., o režisierius gimė 1956 m.) daugelyje vietų yra autobiografinis paties režisieriaus pasakojimas. 1990-aisiais šis filmas gavo „Oskarą“ kaip geriausias užsienio filmas, susišlavė aibę kitų apdovanojimų visame pasaulyje bei pelnė tarptautinį pripažinimą ir neblėstančią žiūrovų meilę.

Taigi visų kino klubo narių, visų, kurie mėgsta kiną, laukia ne  tik puikus kino vakaras, bet ir galimybė pasidalyti šia meile kinui prie gimtadienio torto.

„Naujasis „Paradiso“ kino teatras“ – vasario 27 d. 18 val. Klaipėdos kultūros fabrike. Bilieto kaina – 2 (klubo nariams), 4 Eur.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS