„KKKC menų platforma“ – praktinio kūrimo laukas | Diena.lt

„KKKC MENŲ PLATFORMA“ – PRAKTINIO KŪRIMO LAUKAS

  • 0

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras kviečia klaipėdiečius į Meno kiemo dirbtuves (Bažnyčių g. 4, Klaipėda) – čia vyks praktinių užsiėmimų ciklas „KKKC menų platforma“, skirtas kūrybiškam požiūriui į savą gyvenamąją erdvę.

Nuo spalio 5 dienos prasidėsiančio praktinių užsiėmimų ciklo „KKKC menų platforma“, sudėlioto iš trijų dėmenų, esminė jungtis – namai. Kaip suformuoti gyvenamąją erdvę, kad joje būtų patogu, jauku gyventi, kokias medžiagas, spalvas, baldus ar apšvietimą rinktis – kuriantiems savus namus iškyla daugybė klausimų. Šių kūrybinių dirbtuvių esmė – padėti susikurti savus namus ne tik pateikiant teorinę apibendrintą medžiagą, bet ir praktiškai ją pritaikant konkrečiai gyvenamajai erdvei.

Trimatės vizualizacijos kūrimas

 „Menų platformos“ pirmadieniai bus skirti trimatės erdvės kūrimui. Trimatės (3D) grafikos naudojimo laukas – itin platus: be jos neapsieina nė vienas vaidybinio, edukacinio ar animacinio filmo kūrėjas, ši grafika taikoma kuriant kompiuterinius žaidimus, reklamą ir t. t. „Menų platformos“ praktinių užsiėmimų tikslas, anot lektoriaus informacinių technologijų dėstytojo Ričardo Liaugmino, – supažindinti dalyvius su trimatės grafikos pradmenimis kuriant architektūrinę vizualizaciją. Į mokymo programą bus įtraukti trys pagrindiniai dalykai: trimatis modeliavimas, tekstūravimas ir apšvietimas. Tikimasi, kad per penkis užsiėmimus kursų dalyviai išmoks kompiuteriu sukonstruoti namo eksterjerą ir jo aplinką, o įgytos žinios tikrai pravers formuojant savąją gyvenamąją erdvę.

Interjero pradžiamokslis: architektas – jūsų namuose

„Menų platformos“ antradieniai bus skirti interjero pradžiamoksliui, tiksliau – mažos kvadratūros gyvenamosios erdvės funkcinei ir estetinei kūrybai. Šie užsiėmimai ypatingi tuo, kad jie vyks ne dirbtuvėse, bet dalyvių namuose. Architektas Vytautas Alšauskas supažindins su mažos gyvenamosios erdvės problemų sprendimo būdais ir aptars konkrečią gyvenamąją vietą. Pirmos paskaitos metu architekto V. Alšausko ir dizainerės Linos Jaruševičiūtės namuose dalyviai analizuos jau įgyvendinto mažos kvadratūros (26 kv. m) gyvenamojo būsto interjero kūrimo procesą. Kitos paskaitos vyks dirbtuvių dalyvių namuose: čia ir dabar bus diskutuojama bei rekomenduojama, kaip suformuoti mažą erdvę pagal šeimininkų poreikius, aptariami svarbiausi ergonominiai parametrai, kuriais reikia vadovautis, kad mažoje erdvėje galėtų funkcionuoti visos šeimininkams reikalingos zonos, ir kt. Projekto metu bus suformuotas aplankytos gyvenamosios erdvės planas, padėsiantis spręsti funkcines ir estetines problemas. Norintieji patekti į šią „Meno platformos“ grupę ir gauti profesionalo patarimų, turėtų atsiųsti motyvacinį laišką su savo būsto nuotraukomis ir planu.

Grafinio dizaino pradžiamokslis

Ketvirtadieniais vyksiantys grafinio dizaino pradžiamokslio užsiėmimai skirti pirmai pažinčiai su kompiuterine „Adobe photoshop“ programa. Anot kursų lektorės dizainerės Linos Jaruševičiūtės, laukiami žmonės, nemokantys naudotis šios nuotraukų redagavimo ir grafinio dizaino programos įrankiais, bet norintys išmokti, o kartu ir susikurti gyvenamajai erdvei skirtą darbą. „4 paskaitų ciklo metu kursime savo kalendorių su nuotraukomis, kad įsisavintume pagrindines išmoktas funkcijas. Visus sukurtus kalendorius atspausdinsime, kad gyvai galėtume pasidžiaugti rezultatais“, – kursų esmę pristato dizainerė L. Jaruševičiūtė.

KKKC Meno kiemo (Bažnyčių g. 4, Klaipėda) praktinių užsiėmimų ciklas „KKKC menų platforma“:

10 05–11 26, pirmadieniais, 18–21 val. trimatės (3D) vizualizacijos kūrimas, lektorius Ričardas Liaugminas (reikalavimai dalyviams: nešiojamasis kompiuteris, vidutinės matematikos ir geometrijos žinios).

10 06–11 03, antradieniais, 18–19.30 val. interjero pradžiamokslis: mažos kvadratūros gyvenamosios erdvės funkcija ir estetika, lektorius Vytautas Alšauskas (būtinas motyvacinis laiškas su būsto nuotraukomis ir planu el. p. inga@kkkc.lt).

10 08–10 29, ketvirtadieniais, 18–19.30 val. grafinio dizaino pradžiamokslis, lektorė Lina Jaruševičiūtė (rekomenduojama turėti nešiojamąjį kompiuterį).

Užsiėmimai mokami, dalyvių skaičius ribotas. Būtina registracija el. paštu: inga@kkkc.lt, tel. 8 618 14506.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS