Klaipėdoje – šokis mažiesiems iš rytinės Kanados pakrantės | Diena.lt

KLAIPĖDOJE – ŠOKIS MAŽIESIEMS IŠ RYTINĖS KANADOS PAKRANTĖS

  • 2

28-ąjį kartą vykstantis Tarptautinis šokio festivalis AURA šįmet įtraukia ir Klaipėdos miestą. Spalio 7-osios sekmadienio popietę klaipėdiečiai kviečiami apsilankyti Kultūros fabrike, kur šeimas pasitiks iš Kanados atvykstantis spektaklis „Tamprutis“, pasakojantis apie neišvengiamus dalykus, ilgainiui tampančius smagiais nuotykiais.

Monrealyje įsikūrusios trupės „Créations Estelle Clareton“ vadovė Estelle Clareton kviečia 4-10-ties metų jaunuosius žiūrovus drauge su suaugusiais stebėti spektaklį, kuriame du aikštingi padarėliai netikėtai ir prieš jų valią sujungiami tampria elastine gija.

Tai apverčia jų gyvenimus aukštyn kojom, nes priverčia patirti neįprastą ir net absurdišką priklausomybę nuo kito. Tapę pasirinkimo neturinčiais įkaitais jie privalo išmokti sugyventi vienas su kitu ir su nauju nepatogumu, o čia jau kyla smagių ir drauge jautrių situacijų. Mėlynai vilkinčių išdykėlių duetas pakvies į šokio, teatro ir cirko kupiną nuotaikingą potyrį.

Festivalio organizatoriai džiaugiasi turėdami galimybę parodyti spektaklį 4-10-ties metų vaikams, kuriems skirto šokio Lietuvoje išties trūksta. „Teatras vaikams Lietuvoje pamažu atsigauna, o štai šokio spektaklių vaikams vis dar nepakanka.

Tai neįtikėtina, nes šokis kur kas jautriau ir paveikiau gali prisibelsti į mažo žmogaus širdį nei sakomas tekstas“, sako festivalio vadovė Birutė Letukaitė. Todėl jaunieji Klaipėdos žiūrovai skatinami nepraleisti progos pamatyti šokio spektaklį, sukurtą Kanadoje – vienoje labiausiai kultūrą vertinančių valstybių pasaulyje.

Spektaklį kūrė 1999-aisiais Monrealyje įkurta trupė „Créations Estelle Clareton“, susibūrusi tam, kad galėtų eksperimentuoti visiškoje laisvėje. Komanda kuria inovatyvius choreografijos pasirodymus, spektaklius, dalyvauja festivaliuose ir meno renginiuose visame pasaulyje. Choreografei Estelle Clareton kuriant svarbus realistinis žvilgsnis į gyvenimą, socialiniai žmonių santykiai, o ypač klausimas - iš kur mes visi atėjome, kur ir kodėl einame, žinodami, kad viskas vieną dieną baigsis.

Spektaklis bus rodomas spalio 7 dieną 15 valandą Klaipėdos kultūros fabrike. Bilietus platina Tiketa.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Senamiestis

Bilieto kaina 11,20Eur. 4 asmenų šeimai 45 Eur-155 litukai už vaikų spektakliuką, bet gi dėl vaikų, negaila...:)

Zelemunčikas

Gyvenau Rytinėje Kanadoje.Tokių besitampančių pridurkų vietiniai matydavo gatvėse renkant centus,bet kultūra tokį reginį niekas nelaikydavo.O čia šmaukšt ,,didžiulus''kultūrinis įvykis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS