Klaipėdos dramos teatre – neeiliniai įvykiai | Diena.lt

KLAIPĖDOS DRAMOS TEATRE – NEEILINIAI ĮVYKIAI

Klaipėdos dramos teatre (KDT) jau netrukus prasidės svarbūs įvykiai – kurti naujų spektaklių atvyks du režisieriai, o kovo pabaigoje čia vyks „Auksinių scenos kryžių“ įteikimo ceremonija.

Be to, 88-ojo sezono antroje pusėje numatomos gastrolės į kitus Lietuvos miestus, o pavasarį prasidės tarptautinio teatro festivalio „TheATRIUM“ organizavimas.

„Šio pusmečio repertuarą statome ant naujausių mūsų spektaklių, tai Jokūbo Brazio, Adomo Juškos ir Dmitrijaus Krymovo kūriniai, šalia jų dėliojasi ir seniau kurti spektakliai“, – antrąją 88-ojo sezono dalį apibendrino KDT vadovas Tomas Juočys.

Pirmieji svečiai pasirodys jau vasarį – čia kurti naujo spektaklio atvyks režisierius D. Krymovas. Pasak KDT atstovų, prieš metus jo režisuotas „Fragmentas“ sulaukė didelio pasisekimo.

Šįkart režisierius klaipėdiečiams pristatys japonų rašytojo Haruki Murakami romano „Kafka pakrantėje“ įkvėpto kūrinio idėją. Jo naujojo spektaklio „Requiem“ premjera numatoma gegužės 11 d.

T. Juočys pasakojo, kad režisieriaus pasirinktos temos – sudėtingos, spektaklyje bus kalbama apie vaikus, vaikystę, meilę, gyvybę, visa tai – persmelkta H. Murakamio dvasios.

Kito režisieriaus, 2022 m. apdovanoto „Auksiniu scenos kryžiumi“, Nauberto Jasinsko režisuoto spektaklio premjera įvyks rudenį.

„Dirbdami su N. Jasinsku, nežinome, į kokį rezultatą einame, nes tema iki galo neatskleista, ji procese. Režisierių domina žmogaus kūniškumas, bet dar neaišku, kokiu kampu jis į jį pažiūrės, buvo įvairių samprotavimų, kaip jis dirbs“, – sakė T. Juočys ir pridūrė, kad jau greitai prasidės įvadinės repeticijos.

KDT atstovai teigė, kad dideliu iššūkiu taps „Auksinių scenos kryžių“ įteikimo ceremonijos organizavimas.

„Priimti ir surengti svarbiausius Lietuvoje teatro apdovanojimus – didelė garbė ir atsakomybė. Per sausį paaiškės ir bus paskelbtas ceremonijos režisierius, gryninama būsimo renginio idėja“, – skelbė KDT.

Šiemet vyksiančio septintojo Tarptautinio teatro festivalio „TheATRIUM“ programa – beveik sudėliota, šiuo metu registruojami festivalio svečiai iš užsienio.

Miestiečiai ir svečiai bus kviečiami žiūrėti viešinčiųjų iš Ispanijos, Italijos, Argentinos spektaklius, taip pat bendrą Estijos ir Ukrainos menininkų kūrinį.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Liūdna bet norisi kitokių spektaklių.

Dabartiniai ypač nepatinka. Laukiam naujų režisierių.

Artistė

Labai liūdna,kad liko vienas kitas spektaklis įiš kurio po pirmo veiksmo išeinama arba visai neinama..Gal todėl kad išaugome ant Jaunimo,Nacionalinio Dramos teatro ar to paties Rusų dramos teatro tikrų spektaklių.Per ilgus studijų metus Vilniuje ,beveik nebuvo nei vieno neaplankyto spektaklio.O dabar gimtojoje Klaipėdoje?Didieji teatro korifėjai kas išėjo amžinybėn,kas į Vilnių išvažiavo,o klaipėdiškiai nuogi tarp Lenos kojų laksto..Liko "Elzės žemė" ir "Tėvas",bet turbūt nebeilgai..

Fanfara

Spektakliai- depresija. Valio. Tikra Europa. Be Kafkos ir gender temų- ne iš vietos. Meeeenas. Giluma. Tik nepaskeskit savo gilioje...pelkėje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS