Klaipėdos kamerinis orkestras išvyksta į vasaros gastroles | Diena.lt

KLAIPĖDOS KAMERINIS ORKESTRAS IŠVYKSTA Į VASAROS GASTROLES

  • 0

Klaipėdos kamerinis orkestras (KKO) išvyksta į gastroles, kurių metu ne tik pristatys koncertines programas Lietuvoje, bet ir garsins šalies vardą tarptautinėje scenoje. Birželio 15–17 dienomis surengs koncertus Šveicarijos muzikos festivalyje „Klangantrisch“, o iš jų sugrįžus leisis į gastroles Lietuvos regionuose.

Pasak KKO meno vadovo Mindaugo Bačkaus, bendradarbiavimas su užsienio meno įstaigomis yra svarbus sėkmingai kolektyvo veiklai. Tarptautiškumas formuoja klausytojų nuomonę apie orkestrą, o tai augina jo profesinę savivertę. M. Bačkus taip pat pažymi, kad naujos kultūros ar aplinkos pažinimas gali praturtinti naujomis patirtimis, kurios yra svarbios tobulėti.

KKO pasirodys su žymiais Šveicarijos ir JAV atlikėjais

„Klangantrisch“ festivalio programoje kasmet pristatomi klasikinės ir populiariosios muzikos stilius derinantys projektai. Šiam festivaliui vadovauja žinomas šveicarų dirigentas ir fleitininkas Kasparas Zehnderis, šiemet vėl pakvietęs jame muzikuoti KKO.

Kolektyvas atliks tris skirtingas programas, kurios vyks Engelochhalle Riggisberg salėje. Pirmąją programą, kurią sudarė ir diriguos K. Zehnderis, atliks KKO ir populiari šveicarų solistė bei dainų autorė Miss Helvetia Barbara Klossner birželio 15-ąją. Programą šių metų kovą jau išvydo ir šiltai priėmė publika Klaipėdoje. Taip pat ir Šveicarijos klausytojai koncerte išgirs kalnų dainavimą (jodliavimą), alpių rago skambesį, šveicariškas ir prancūziškas dainas bei Georges Bizet operos „Carmen“ fragmentą. Solistei savo balsu ir instrumentais pritars Tobias König (Šveicarija). Aranžuotes styginių orkestrui sukūrė Rimantas Giedraitis.

Antroji KKO programa, vyksianti birželio 16 dieną, sujungs styginių orkestro ir popmuzikos skambesį. Koncertą diriguos Droujelubas Yanakiewas (Šveicarija), su kuriuo kolektyvas jau yra koncertavęs 2019 metais Riggisberge. Kartu su orkestru muzikuos populiari šveicarų vokalistė Caroline Chevin.

Birželio 17 dieną K. Zehnderio diriguojamas orkestras muzikuos su pianiste Claire Huangci (JAV) ir yo-yo meistrais – duetu inmot!on (Šveicarija). Dukart pasaulio ir triskart Europos yo-yo čempionai, Ivo‘as Studeris ir Janas Schmutzas, puikiai valdo šį žaislą, kurį bene visi prisimena iš vaikystės.

Tai bus jau šeštasis orkestro koncertinis turas Šveicarijoje. 2014 ir 2015 metais kolektyvas pasirodė prestižinėje Ciuricho Tonhalle salėje ir „Murten Classics“ festivalyje Murtene. 2017 ir 2019 metais KKO rezidavo Berno kantono miestelyje Riggisberge, kur kasmet rengiamas „Klangantrisch“ festivalis.

Koncertai Lietuvos regionuose

KKO kvies išgirsti koncertinių programų ir Lietuvos regionuose.

Birželio 22 dieną, 20 valandą, orkestras dalyvaus koncertų ciklo „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“ renginyje, kuris vyks Kuršėnų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje. Kartu muzikuos solistai – Teodora Morta Staigė (smuikas), Ivanas Bertashas (altas), Kornelija Kupšytė (violončelė) – bei Klaipėdos choras „Aukuras“, vadovaujamas meno vadovo Tomo Ambrozaičio. Programoje skambės Carlo Jenkinso „Palladio“, Draganos Jovanovic „Triple concerto Metamorfosen“, Erikso Ešenvaldso „Only in sleep“ ir Ola Gjeilo „Saulėtekio mišios“.

Liepos 6 dieną, 20 valandą, Nidos Švč. Mergelės Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčioje tarptautinį muzikos festivalį „N Žemė“ atvers du Klaipėdos koncertų salės meno kolektyvai – KKO ir Klaipėdos choras „Aukuras“. Skambės Lietuvos Valstybės dienai skirta programa – norvegų kompozitoriaus Ola Gjeilo „Saulėtekio mišios“. Pasibaigus koncertui, 21 valandą, kolektyvų atlikime suskambės „Tautiška giesmė“.

Liepos 14 dieną, 20 valandą, Juodkrantėje, Liudviko Rėzos kultūros centro vasaros estradoje, festivalį „N Žemė“ užvers KKO ir dainininkės Evelinos Sašenko programa „Nepklusnioji Édith Piaf“.

GALERIJA

  • Klaipėdos kamerinis orkestras išvyksta į vasaros gastroles
  • Klaipėdos kamerinis orkestras išvyksta į vasaros gastroles
  • Klaipėdos kamerinis orkestras išvyksta į vasaros gastroles
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS