Meno kieme – praktinių užsiėmimų ciklas „Menų platforma“ | Diena.lt

MENO KIEME – PRAKTINIŲ UŽSIĖMIMŲ CIKLAS „MENŲ PLATFORMA“

  • 0

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Meno kiemo dirbtuvės (Bažnyčių g. 4, Klaipėda) plečia kūrybinių veiklų erdves ir kviečia klaipėdiečius pasinerti į iki šiol dar neliestas sritis. Nuo balandžio 27 dienos pradedamas naujas praktinių užsiėmimų ciklas „KKKC menų platforma“, skirtas kūrybiškam požiūriui į savo gyvenamąją erdvę bei fotografijos meną.

Nuo balandžio 27 d. iki gegužės 25 d. „Menų platformos“ pirmadieniai bus skirti trimatės erdvės kūrimui. Kartu su Socialinių mokslų kolegijos Informacinių technologijų katedros dėstytoju Ričardu Liaugminu užsiėmimų dalyviai domėsis erdvine geometrija ir lavins naujųjų vaizdo technologijų įgūdžius bei gebėjimus juos panaudoti meninės raiškos kontekste. Įgytos teorinės žinios tikrai pravers formuojant savo gyvenamąją erdvę, kadangi užsiėmimų metu daug dėmesio bus skiriama namams modeliuoti pagal brėžinį, medžiagoms ir tekstūroms parinkti, 3D interjero detalėms, baldams, apšvietimui kurti ir kt.

Nuo balandžio 28 d. iki gegužės 26 d. penki antradieniai gali tapti išskirtiniai keturiems klaipėdiečiams,  besidomintiems interjero kūrimu ir savo gyvenamąja aplinka. Tos dienos bus skirtos interjero pradžiamoksliui, tiksliau – mažos kvadratūros gyvenamosios erdvės funkcinei ir estetinei kūrybai. Šie užsiėmimai ypatingi tuo, kad jie vyks ne dirbtuvėse, bet dalyvių namuose. Kursų vadovas architektas Vytautas Alšauskas dirbtuvių dalyvius praktiškai supažindins su mažos gyvenamosios erdvės problemų sprendimo būdais ir aptars konkrečią gyvenamąją vietą. Pirmos paskaitos metu  architekto V. Alšausko ir dizainerės Linos Jaruševičiūtės namuose dalyviai analizuos jau įgyvendinto mažos kvadratūros (26 kv. m) gyvenamojo būsto interjero kūrimo procesą. Kitose paskaitose visa dalyvių grupė vyks į konkrečius gyvenamuosius būstus Klaipėdoje ir diskutuos, kaip suformuoti mažą erdvę pagal šeimininkų poreikius. Užsiėmimuose bus aptariami svarbiausi ergonominiai parametrai, kuriais reikia vadovautis, kad mažoje erdvėje galėtų funkcionuoti visos šeimininkams reikalingos zonos, ir kt. Projekto metu bus suformuotas aplankytos gyvenamosios erdvės planas, padėsiantis spręsti funkcines ir estetines problemas. Norintieji patekti į šią „Meno platformos“ grupę ir gauti profesionalo patarimų, turėtų atsiųsti motyvacinį laišką su savo būsto nuotraukomis ir planu.

Nuo balandžio 29 d. iki gegužės 27 d. trečiadieniais KKKC Meno kiemo dirbtuvėse laukiami tie, kurie į pasaulį dažniau žvelgia pro fotoobjektyvą nei plika akimi. Jiems skirtus kūrybinės fotografijos pradžiamokslio kursus ves fotomenininkas, daugybės parodų autorius Remigijus Treigys. Estetiškosios fotografijos meistras klaipėdiečius supažindins su fotografine kompozicija, bus atliekamos ir analizuojamos praktinės užduotys.

KKKC Meno kiemo (Bažnyčių g. 4) praktinių užsiėmimų ciklas „KKKC menų platforma“:

04 27–05 25, pirmadieniais, 18–21 val. trimatės (3D) vizualizacijos kūrimas, lektorius Ričardas Liaugminas (reikalavimai dalyviams: nešiojamasis kompiuteris, vidutinės matematikos ir geometrijos žinios).

04 28–05 26, antradieniais, 18–19.30 val. interjero pradžiamokslis: mažos kvadratūros gyvenamosios erdvės funkcija ir estetika, lektorius Vytautas Alšauskas (būtinas motyvacinis laiškas su būsto nuotraukomis ir planu el. p. inga@kkkc.lt).

04 29–05 27, trečiadieniais, 17.30 – 19.30 val. kūrybinės fotografijos pradžiamokslis, lektorius Remigijus Treigys (atsinešti fotoaparatą ir nešiojamąjį kompiuterį).

Užsiėmimai mokami, dalyvių skaičius ribotas. Būtina registracija el. paštu: inga@kkkc.lt, tel. 8 618 14506.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS