Paroda apie istorijas, atsiradusias per klaidą Klaipėdos mieste | Diena.lt

PARODA APIE ISTORIJAS, ATSIRADUSIAS PER KLAIDĄ KLAIPĖDOS MIESTE

  • 7

Penktadienį 18 val. galerijoje „Si:said“ Klaipėdoje (Daržų g. 18) bus atidaryta paroda „Drozofilos, Didžėjai ir Džedajai“. Joje bus pristatytos kelios labai keistos istorijos, atsiradusios per klaidą Klaipėdos mieste. Pasklidus įvairiems gandams, dabar šių istorijų tikrumą parodoje patvirtins kūrėjas Benas Šarka, fotomenininkai Remigijus Treigys, Saulius Jokužys, Paulius Sadauskas, videomenininkas Edmundas Lukminas ir architektas Vladas Balsys.

Prieš apsilankant parodoje „Drozofilos, Didžėjai ir Džedajai“ publiką galbūt reikėtų dar kartą perspėti – istorijos neišgalvotos ir, kas pavojingiausia, ieškant atsakymų yra galimybė susipainioti. Kaip pasakojo Benas Šarka, „labai senai, kol jokių didžėjų nebuvo, gyveno tikrieji džedajai ir drozofilos. Nežinia kodėl, staiga džedajai dingo ir liko tik drozofilos. Žmonės iš blausių prisiminimų apie tikruosius džedajus susikūrė sau plastikinius džedajus su plastikiniais šviečiančiais kardais. Štai iki ko privedė žmogiškasis teisybės ieškojimo ilgesys. O mokslininkai, kaip tikrieji materialistai, susidomėjo drozofilomis ir pradėjo tyrinėti jų smegenis, tikėdamiesi, kad drozofilų smegenyse išliko tikrieji prisiminimai apie tikruosius džedajus. 

Mokslininkai genetiškai modifikavo drozofilas, bet tai neatnešė tikėtino rezultato. Mutavusios drozofilos užkrėtė vaisius ir daržoves savo mutavusiais kiaušinėliais. Pirmieji užkrėstų vaisių paragavo Amerikos juodaodžiai maždaug 1969 metais. Mutavęs drozofilų genas, pakliuvęs į Amerikos juodaodžių smegenis, pakeitė jų elgesį ir jie pradėjo save vadinti didžėjais. Kiek vėliau prancūzų mokslininkui Julesui Hoffmanui pavyko implantuoti prisiminimus į drozofilų smegenis.

Už šį pasiekimą jam 2011 metais buvo skirta Nobelio premija. Tačiau atliktas eksperimentas neatnešė laukto rezultato. Mutavęs drozofilų genas suteikė naują galimybę drozofiloms būti gudriomis ir užblokavo jų smegenyse prisiminimus apie tikruosius džedajus. Kai gudriosios drozofilos užkrėtė savo mutavusiais kiaušinėliais vaisius ir daržoves, žmonės įgijo priklausomybę gudrumui.

Tokiu būdu tarp žmonių atsirado naujas judėjimas ‒ gudrusis didžėjus. Vagys tapo didžėjais, veganai – didžėjais, kuratoriai –didžėjais, politikai – didžėjais, rašytojai – didžėjais, mokslininkai – didžėjais, medikai – didžėjais, dailininkai – didžėjais ir t. t. Tik kiškučiai netapo didžėjais, nes yra bailūs, o jų bailios smegenys neįsileido drozofilų mutavusio gudrumo geno. Aleliuja.“

Paroda veiks iki lapkričio 3 d. Galerijos darbo laikas: IV‒V 15‒18 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Egidijus

Taip. Pas mus kaip daro avangardą, vis tiek gaunasi ištisinė pederastija. Niekaip toliau, kaip iki subinės meno evoliuzija netraukia.

povilas

Dabar susikaupkite, galimai susitiko du piderai, vienas iš jų bus kastruojamas ir daromas moterimi, nes išangė nusibodo.

Eglė

Benas vis kažką netradicinio sugalvoja, sujudina apsnūdusį miestą. Šaunuolis jis ir jo kompanija šauni!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS