R. Rudokas kviečia į spektaklius: aktualu tiems, kas ruošiasi tuoktis ar būti tėvais | Diena.lt

R. RUDOKAS KVIEČIA Į SPEKTAKLIUS: AKTUALU TIEMS, KAS RUOŠIASI TUOKTIS AR BŪTI TĖVAIS

  • 4

Ramūnas Rudokas – vienas charizmatiškiausių Lietuvos aktorių. Prieš aštuonerius metus žiūrovų teismui pristatytas monospektaklis „Tėtis“ sulaukė didžiulio pasisekimo. Juoko ašaras braukė ir tie, kurių tėvystės džiaugsmai dar nespėjo aplankyti. Tad nieko keisto, kad prieš metus teatro mylėtojams pristatyta antroji spektaklio dalis „Tėtis. Po 20 metų“ sulaukė ne ką mažesnių liaupsių.

Kino, teatro ir serialų autorius R. Rudokas šypsosi – paslaptis, kodėl spektakliams tiek metų pavyksta būti populiariems, yra labai paprasta. „ Šių spektaklių esmė – gyvenimiškos temos. Mano žiūrovas yra nuo penkerių metų vaikų iki 95 metų senjorų. Žmonėms patinka pasijuokti iš gyvenimiškų situacijų, į kurias dažnai nebekreipiame dėmesio arba jos būna pamirštos. O kai tos situacijos atgimsta scenoje – juoko dozė garantuota. Šiuose spektakliuose kalbama apie žmonių santykius, aptariami dalykai, su kuriais daugelis susiduria kiekvieną dieną. Spektakliai ypač aktualūs tiems, kas ruošiasi tuoktis ar būti tėvais. Ir tiems, kurie gyvena normalų ar nenormalų gyvenimą“, – šypsosi vienas populiariausių šalies aktorių.

Pirmojoje dalyje spektaklio veiksmas sukosi apie mažylio auginimo ypatumus. Aktoriaus R. Rudoko personažas šmaikščiai aptarė „pradedančiųjų“ tėvų atradimus. „Tėtis. Po 20 metų“ parodys, kad net praėjus dviem dešimtmečiams tėvystės rūpesčiai nesibaigia. Ne ką mažesnės problemos laukia, kai vaikai nusprendžia palikti tėvų namus. Prasideda dar didesnė painiava ir problemos, nes vaikai yra linkę grįžti į saugius ir ramius tėvų namus. Šie spektakliai sulaukia didžiulio žiūrovų susidomėjimo, bilietai į juos būna išperkami gerokai prieš renginį.

Komedijos žanro virtuozas R. Rudokas spektaklio tęsinyje „Tėtis. Po 20 metų“ įkūnija brandos sulaukusį personažą, kurio išgyventoje istorijoje netrūksta tragikomiškų siužeto vingių. Monospektaklio metu R. Rudoko personažas spręs pagrindinę užduotį – kaip savo atžalą priversti tapti pavyzdiniu visuomenės nariu.

R. Rudokas juokiasi, kad spektaklių metu netrūksta kuriozinių situacijų. Norvegijoje vaidinant spektaklį „Tėtis“ pirmoje eilėje sėdėjo devintą mėnesį kūdikio besilaukianti moteris su savo vyru. Jie buvo R. Rudoko pažįstami, atėję pasižiūrėti išgirtojo spektaklio. Kitą dieną moteris pagimdė mažylę. Jos vyras buvo įsitikinęs, kad gimdymą paskatino šmaikštus spektaklis. „Gimdymo metu jis kartojo kai kurias frazes, išgirstas spektaklyje. Na, o po poros metų aš tapau šios mergaitės krikšto tėvu. Privalėjau sutikti, negalėjau atsisakyti“, – su šypsena veide smagų nutikimą pasakoja aktorius.

Spektaklis „Seneliukas“ – dar vienas R. Rudoko perlas iš ilgo suvaidintų vaidmenų sąrašo. Šio spektaklio pjesė pasaulyje sukėlė didžiulį susidomėjimą, tad nenuostabu, kad jau keletą metų žavi ir Lietuvos žiūrovus. Monospektaklyje netrūksta kuriozinių situacijų, humoro kupinų dialogų su publika ir gyvenimiškos išminties tiesų. Spektaklyje „Seneliukas“ raginama drąsiai pažvelgti į daugelį baimių, kurios kamuoja jaunystę ir grožį šlovinančio pasaulio gyventojus. Spektaklis šmaikščiai primins, kad senatvė yra neišvengiamas etapas žmogaus gyvenime, tačiau į ją reikėtų žvelgti pasitelkus humorą. 

Vilniuje spektaklis „Tėtis. Po 20 metų“ bus vaidinamas šį vakarą, koncertų salėje „Vakaris“.

Klaipėdoje kovo 31 d. bus galima išvysti spektaklį „Tėtis“, balandžio 21 d., žiūrovai kviečiami į spektaklį „Tėtis. Po 20 metų“. Spektaklis „Seneliukas“ vyks balandžio 28 d.

Pajūryje spektakliai bus vaidinami salėje Žvejų g. 4.

GALERIJA

  • R. Rudokas kviečia į spektaklius: aktualu tiems, kas ruošiasi tuoktis ar būti tėvais
  • R. Rudokas kviečia į spektaklius: aktualu tiems, kas ruošiasi tuoktis ar būti tėvais
  • R. Rudokas kviečia į spektaklius: aktualu tiems, kas ruošiasi tuoktis ar būti tėvais
  • R. Rudokas kviečia į spektaklius: aktualu tiems, kas ruošiasi tuoktis ar būti tėvais
  • R. Rudokas kviečia į spektaklius: aktualu tiems, kas ruošiasi tuoktis ar būti tėvais
  • R. Rudokas kviečia į spektaklius: aktualu tiems, kas ruošiasi tuoktis ar būti tėvais
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

NA NA

na šitas kazanova ,tai turėtu būti įrašytas į tvirkintojų ir neatsakingu tėvų sąrašą ,kuo toliau jaunimą nuo jo ,,,,sėkmės pažinti ,ko ne norėtum, pažinti ,,,,,

Fuuuu

Uz dyką neičiau!!!!!

efka

Tureciau buti stipriai girtas,kad sautu i galva nueiti i sito tipo spektakli.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS