Savaitgalį klaipėdiečiams liūdėti neteks | Diena.lt

SAVAITGALĮ KLAIPĖDIEČIAMS LIŪDĖTI NETEKS

Šį savaitgalį klaipėdiečiai gali praleisti smagiai ir įdomiai, nes artimiausiuose kurortuose bei regiono miestuose ir gyvenvietėse vyks daugybė švenčių.

Klaipėdiečiai mėgsta Palangoje lankytis rudenį, kai atvykėlių iš visos Lietuvos kurorte būna mažiau nei vasarą. Šį savaitgalį kurortą užlies dar vienas didžiulis Palangos 770 metų sukakčiai skirtas renginys – tarptautinis liaudiškų šokių festivalis „Palangos miestely“.

Šeštadienį 12.30 val. daugiau nei 400 dalyvių žingsniuos šventine eisena nuo Grafų Tiškevičių alėjos iki Palangos tilto. Šventėje dalyvaus 17 ansamblių iš Lietuvos, Lenkijos ir Latvijos.

Nuo 13.30 val. šokėjus bus galima pamatyti Jūratės ir Kastyčio skvere, kurhauzo terasoje, J. Basanavičiaus gatvės ir Birutės alėjos sankirtoje.

Šeštadienį 18 val. scenoje prie Palangos kurhauzo koncertuos Edmundas Kučinskas.

Sekmadienį 11 val. paplūdimyje prie gelbėjimo stoties prasidės Palangos bendruomenės sueiga arba piknikas. Liaudiškų žaidimų žinovas Jonas Kavaliauskas kvies žaisti, vyks rytinė mankšta, dainos, šokiai.

Visas tris festivalio dienas Vytauto gatvėje vyks tradicinis kermošius.

Šį savaitgalį bus linksma ir Skuode. Šeštadienį nuo ryto Skuodo turgaus aikštėje šurmuliuos „Skouda boužės juomarks“. Jame bus galima ne tik pirkti ir parduoti, bet ir pasiklausyti vietos saviveiklininkų. Atvažiuos svečiai iš sostinės – Julijos Ritčik trio.

Plungėje šį šeštadienį 17 val. Žemaičių dailės muziejuje (Parko g. 3A) Oginskių rūmų Žirgyno koncertų salėje vyks XVIII Tarptautinio Mykolo Oginskio festivalio koncertas.

Tai bus ypatingas vakaras, nes tradiciškai scenoje grieš apie 100 atlikėjų, bus beveik visos Vakarų Lietuvos muzikos ir meno mokyklų mokinių jungtinis orkestras.

Visi festivalio koncertai – nemokami.

Savaitgalį vilios ir Rietavas. Šiame Žemaitijos mieste visą savaitę vyks Mykolinių šventė, jos programoje numatyta daugybė renginių. Šį šeštadienį Rietavo priemiestyje – Vatušių kaime vyks žemaitukų veislės žirgų konkūras. Turėtų vykti ir tautodailininkų mugė. Daugiau svečių tikimasi sulaukti kitą šeštadienį, kai mieste vyks tradicinis Mykolinių metturgis.

O jau kitą savaitgalį bus minimas rudens lygiadienis, ta proga ne tik Klaipėdoje, bet ir daugelyje artimiausių vietovių numatyta įdomių ir linksmų švenčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS