Savaitgalį uostamiestyje prasidės Šviesų festivalis | Diena.lt

SAVAITGALĮ UOSTAMIESTYJE PRASIDĖS ŠVIESŲ FESTIVALIS

  • 1

Jau šį savaitgalį, vasario 6-7 dienomis, klaipėdiečius ir miesto svečius kvies pirmasis Šviesų festivalio savaitgalis „Kitoks Klaipėdos senamiestis“, kurio metu tarp ryškių vaizdo projekcijų, meninių instaliacijų, iliuminacijų šviesomis, klaipėdiečių lauks ir edukaciniai-interaktyvūs projektai, į kuriuos šventės organizatoriai registruotis ragina jau dabar.

Šviečiančios festivalio eitynės

Pirmojo Klaipėdos šviesų festivalio pradžią paskelbs ryški ir triukšminga šventinė eisena, kuri vasario 6-ąją į žiemiškas gatves paskleis šviesą ir garsą. Eitynėse žygiuos Klaipėdos miesto meno kolektyvų nariai, pasipuošę šviečiančia atributika.

„Įvairiuose Europos miestuose esame matę daug gražių, siektinų pavyzdžių, kada panašių festivalių eisenos suburia gausias miesto bendruomenes, organizacijas ir kolektyvus. Tiesa, dažniausiai tokios eisenos puošia bent kelerių metų istoriją turinčius festivalius. Mes dar tik startuojame, tačiau siekių ir svajonių turime didelių. Augti ir tobulėti galėsime tik kartu su savo miesto žmonių palaikymu“, - kviečia „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė Goda Giedraitytė.

Klaipėdos senamiestį žadinsianti eisena skleis muzikos garsus, neš gerą nuotaiką ir pagrindinę festivalio žinią – šviesesnė Klaipėda! Kartu su eisena žygiuoti miesto gatvėmis festivalio organizatoriai kviečia ir visus norinčius, kurie nepatingės pasipuošti šviečiančiomis aprangos detalėmis.

Teatralizuota eisena startuos nuo Klaipėdos turizmo ir informacijos centro (Turgaus g. 7), toliau keliaus Teatro ir Karlskronos aikštėmis, Žvejų, Teatro, Turgaus, Tiltų, Daržų ir Aukštosios gatvėmis. Eitynės finišuos ten kur ir startavo – prie Klaipėdos turizmo informacijos centro. Eitynių pradžia 18 val. ir 20 val.

Naktinės ekskursijos

Smalsius, nebijančius malonaus šaltuko ir norinčius išvysti kitokį Klaipėdos senamiestį, projekto organizatoriai kviečia registruotis į naktines Šviesų festivalio ekskursijas.

Žaisdami prožektorių šviesomis, naktinės ekskursijos dalyviai išgirs nepaprastų Klaipėdos senamiesčio istorijų ir atras visus festivalio šviečiančius objektus.

„Ekskursijas ves patyrusi gidė, kurios pasakojimai ir energija abejingų nepalieka. Nuoširdžiai raginu nesnausti, registruotis, pakviesti savo šeimos narius ir draugus į šią smagią pramogą, kuri garantuos ne tik „kitokį Klaipėdos senamiestį“, bet ir „kitokį, smagų vasario savaitgalį“,- sakė projektų koordinatorė Živilė Putnienė.

Nemokamos ekskursijos vyks vasario 6 ir 7 d., 19 val. ir 21 val. (jei susidarys bent 20 žmonių grupė). Norintys dalyvauti ekskursijoje, prašomi registruotis el. paštu: renginiai@jurossvente.lt. Registruotis į ekskursiją galima iki vasario 5 d., 15 val. Ekskursijos pradžia – iš Meridiano aikštės.

Startuoja atnaujinta internetinė svetainė

Klaipėdos miesto renginių organizatorius „Klaipėdos šventės“, svarbiausias miesto renginių naujienas ir akimirkas kviečia atrasti atsinaujinusioje ir patogesnėje internetinėje svetainėje www.jurossvente.lt. Atnaujinta švenčių organizatoriaus svetainė lankytojus pasitiks nuo vasario 3 d.

„Internetinėje erdvėje pateikiama informacija yra nepaprastai aktuali ir svarbi, todėl turi būti greitai ir lengvai pasiekiama. Plečiantis organizuojamų renginių spektrui senoji svetainė nebeatitiko mūsų ir mūsų lankytojų poreikių, todėl privalėjome keistis. Šiandien džiaugiamės galėdami pakviesti aplankyti atnaujintą mūsų internetinę svetainę“, - sakė „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Organizatoriai primena ir apie galimybę visas šventines Šviesų festivalio naujienas bei žemėlapius atrasti savo telefone. Mobiliąją programėlę „Jūros šventė“ galima lengvai ir nemokamai parsisiųsti iš internetinių parduotuvių “Google play” ir “App Store”.

Šviesų festivalis Klaipėdoje vyks vasario 6-16 dienomis, t.y. 2 savaitgalius, nuo 18 iki 23 val. Vasario 6-7 dienomis kvies „Kitoks Klaipėdos senamiestis“, vasario 14-15 d. „Meilės eilės artimui ir tėvynei“.

GALERIJA

  • Savaitgalį uostamiestyje prasidės Šviesų festivalis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Redas

Liuks! Saunuoliai! Labai grazi iniciatyva ir tikrai bus sekminga! Klaipeda visada buvo sviesos (svyturys) simboliu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS