Trečioji Klaipėdos kamerinio orkestro dėlionė | Diena.lt

TREČIOJI KLAIPĖDOS KAMERINIO ORKESTRO DĖLIONĖ

  • 0

Klaipėdos koncertų salė spalvinga sausio ir vasario renginių mozaika pradeda naują labai intensyvaus koncertinio sezono pusmetį. Pirmasis jos langelis „Dėlionė orkestrui III“ bus atvertas sausio 12-ąją 18.30 val. Klaipėdos kamerinis orkestras jau trečiąkart kviečia klausytojus kartu sudėti orkestro dėlionę, pradedant duetu, kvartetu ir išaugant iki didesnės sudėties ansamblio.

Programoje, kurią sudarė patys orkestrantai, skambės išraiškingi įvairių stilių kamerinės muzikos kūriniai, virtuozinės miniatiūros.

Tarp jų bus iškilminga Georgo Friedricho Händelio–Johano Halvorseno Pasakalija, kurią interpretuos orkestro koncertmeisterė Dalia Dėdinskaitė ir altų grupės koncertmeisterė Ugnė Petrauskaitė. Jos jau yra įgudusios kamerinės muzikos atlikėjos, o kitas duetas – smuikininkė Teodora Morta Ajauskaitė ir violončelininkas Karolis Vaičiulis, pagriešiantys Zoltáno Kodály Duetą, yra jauniausi kolektyvo nariai, tik kaupiantys kamerinio muzikavimo patirtį. 

Jau daug metų Klaipėdos kameriniame orkestre muzikuojantys smuikininkai Jūratė Gaižutytė ir Juozas Staniulis gros Alexsejaus Igudesmano kūrinį. Šiai programai taip pat į duetą susibūrė violončelių grupės koncertmeisteris Glebas Pyšniakas ir kontrabosininkas Romas Grigaitis, kurie atliks Jeano-Baptiste’o Barrière’o Duetą. Smuikininkės Angelė Čiuberkienė, Rimantė Agintaitė ir altininkė Auksė Kaziukaitienė pagros Antoníno Dvořáko Tercetą,

Publika išgirs ir Johanno Sebastiano Bacho Sarabandą, interpretuojamą violončelininkų kvarteto, o smuikininkių kvartetas pagrieš Georgo Philippo Telemanno Koncerto dalį. Septeto atliekama suskambės temperamentinga Heitoro Villa-Loboso „Brazilietiška Bachiana“. Spalvingą delionę vainikuos Felixo Mendelssohno Oktetas.

Šio koncerto tikslas, pasak orkestro meno vadovo Mindaugo Bačkaus, yra ne tik tobulinti orkestrantų kamerinio muzikavimo įgūdžius, bet ir burti Klaipėdos kamerinio orkestro bičiulių bendruomenę. Atlikėjai siekia būti kuo arčiau klausytojų, juos dar stipriau paveikti magiška garsų energija. Todėl šiai programai buvo pasirinkta jauki Klaipėdos koncertų salės pirmojo aukšto fojė erdvė, leidžianti sukurti dar intymesnį ryšį tarp grojančiųjų ir klausančiųjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS