V. Emanuel: mane svaigina visos gyvenimo spalvos | Diena.lt

V. EMANUEL: MANE SVAIGINA VISOS GYVENIMO SPALVOS

"Man atrodo, kad aš ir dabar dar deramai nesupratau, kas įvyko", – šypteli "Mango" 20-mečiui skirtą koncertą prisiminusi buvusi grupės narė Viktorija Emanuel. Tiesa, dabar "buvusia" ją būtų galima pavadinti sąlyginai – neseniai pranešta, jog Viktorija vėl įsilies į grupės gretas. Šaknis emigracijoje įleidusi klaipėdietė, kalbėdama apie šį netikėtą gyvenimo posūkį, prisipažįsta – "Mango" magija veikia ligi šiol.

Didžioji meilė nerūdija

Kurį laiką Viktorija pavaduos trumpų motinystės atostogų išėjusią "kolegę" Rimą Petrauskytę-Paulauskienę.

"Manęs paklausė – ir aš ilgai nesvarsčiusi atsakiau "taip". Tai buvo ir spontaniška grupės prodiuserių idėja, ir spontaniškas mano apsisprendimas. Žinojau, kad tai bus laikina. Ir nors Londone turiu savo gyvenimą, man nebus sunku suderinti darbą čia ir koncertus Lietuvoje", – tikina pašnekovė.

Vos prieš keletą mėnesių kazino personalo vadovės pareigas Viktorija iškeitė į mėgstamą veiklą grožio srityje, tad šiuo metu užsiima antakių mikropigmentacija ir džiaugiasi laisve dirbti pačiai sau. Dar paauglystėje vizažu susižavėjusi atlikėja netolimoje ateityje viliasi įgyvendinti ir savo svajonę tapti profesionalia vizažiste.

"Mango" yra mano didžioji meilė.

"Dabartinio etapo nepavadinčiau savo grįžimu į grupę. Man tai veikiau ištrūkimas iš rutinos, kasdienybės. Ir, žinoma, sentimentai. Juk "Mango" grupėje praleidau 10 metų, ir tai buvo vieni gražiausių mano gyvenimo metų – nuo 17-kos iki beveik 30-ties. Aš užaugau su šia grupe ir su ja labai daug išmokau. "Mango" yra mano didžioji meilė, – šypteli pašnekovė.

Dirbi ir turi

Anot Viktorijos, finansiniai klausimai jai nebuvo pirmos svarbos nei "Mango" klestėjimo laikais, nei dabar.

"Koncertuoti su "Mango" sutikau tik iš sentimentų. Pakankamai uždirbu, man puikiai sekasi ir galiu sau daug ką leisti. Dirbi ir turi. Gerai dirbi – turi daugiau", – sako atlikėja.

Tiesa, tuo metu, kai apsisprendė išvykti iš Lietuvos, Viktorijai teko išgyventi ne patį smagiausią metą.

"Tai buvo sunkus mano gyvenimo etapas, labiau susijęs su asmeniniais išgyvenimais. Jaučiausi negerai. Jaučiausi ne einanti į priekį, o atgal. Tada pasakiau sau, kad arba išvažiuoju bet kur, arba išprotėsiu. Į Angliją išvažiavau be darbo ir neturėdama kur gyventi. Nuėjau į vieną barą pasikalbėti su drauge, prieina to baro šeimininkas ir klausia, ar čia mūsų nauja darbuotoja? Sakau, taip. Ir antrą ar trečią dieną paėmiau į rankas padėklą", – prisiminusi šypteli pašnekovė.

Klaipėdietė prisipažįsta, jog jai keista girdėti, kaip nuolat "plakami" svetur gyvenantys tautiečiai – esą kokie jie nesąžiningi, pikti ir pavydūs.

"Bent jau ta bendruomenė, su kuria bendrauju aš, yra nuostabūs, draugiški, kūrybingi, darbštūs žmonės. Man lietuviai labai daug padėjo. Ir tikriausiai dėl to, kai čia atvažiavau, man niekas nebuvo sunku", – tikina Viktorija.

Ir panika, ir euforija

Devintus metus Londone gyvenanti klaipėdietė džiaugiasi ne tik mėgstamu darbu, stabilia finansine padėtimi, bet ir sėkmingai susiklosčiusiu asmeniniu gyvenimu – prieš šešerius metus moteris susipažino su savo būsimu vyru Paulu, su kuriuo vestuves prieš dvejus metus atšoko savo gimtajame mieste.

"Mano išvažiavimas tuo metu atrodė tarsi per miglą, ir tik dabar galiu pasakyti, kad tai buvo vienas geriausių mano gyvenimo sprendimų. Nes šiandien jaučiuosi laiminga. Man nieko netrūksta. O dabar sugrįžo ir "Mango". Viskas puiku, visos gyvenimo spalvos", – šypteli pašnekovė.

Anksčiau vos kartą per metus į Lietuvą grįždavusi emigrantė dėl naujos veiklos šiandien, artimųjų ir draugų džiaugsmui, gimtinėn lagaminus kraunasi gerokai dažniau.

Tiesa, Viktorija neneigia, jog sugrįžimas į sceną buvo kupinas ne vien didžiulio džiaugsmo ir euforijos.

"Kai buvau grįžusi sausį ir su merginomis pasirodėme MAMA apdovanojimuose, jau tada pajutau, kad nebemoku susitvarkyti su jauduliu. Juk dešimties metų pertrauka – ne juokai. Buvau pamiršusi, kas tai yra. Buvau pamiršusi, kaip bendrauti su žurnalistais. Buvau atpratusi nuo kamerų, šviesų. Nuo visko. MAMA apdovanojimuose prieš lipant į sceną ištiko vos ne panikos priepuolis. Kažką panašaus patyriau ir per "Mango" 20-mečio koncertą. Tačiau kai nusiraminau ir išėjau į sceną, atrodė, kad niekada nuo jos ir nebuvau nulipusi", – pojūčiais dalijasi pašnekovė.

Žvaigžde niekada nesijautė

Begalinį Paulo palaikymą pastaruoju metu jautusi Viktorija neneigia, jog sutuoktinis buvo tiesiog priblokštas reginio Klaipėdos arenoje.

"Draugai pasakojo, kad jis net susigraudino, kai prie arenos pamatė tokią publikos eilę. Jam tai padarė didžiulį įspūdį, – šypteli pašnekovė. – Apskritai jei Anglijoje kam nors pasakai, kad esi dainininkas, jie iš karto pradeda apie tave ieškoti informacijos "Google", "YouTube" – jiems be galo įdomu, kad žmogus yra kažkur garsus, tariamai gyveno žvaigždžių gyvenimą. Nors, aišku, kokios tos žvaigždės Lietuvoje, kokia čia auditorija – ne milijoninė, ne pasaulinė. Ir pati niekada nesijaučiau žvaigžde."

Šiandien Viktorija džiaugiasi, jog kadaise "Mango" merginos išsiskirstė be pykčių ir be nuoskaudų. Antraip vargu ar grupės gerbėjai jas ir vėl galėtų išvysti drauge scenoje.

"Rima pasakė, kad nusprendė palikti "Mango", o Lina jau irgi norėjo išvažiuoti pas savo vyrą, kuris tuo metu buvo Anglijoje. Nebuvau supykusi, bet labai skaudėjo širdį, kad mes priėjome tą liepto galą. Gerbiau merginų sprendimą, ir mes tikrai neišsipykome, neišsidraskėme. Tik gal man vienintelei taip skaudu buvo viską paleisti. Apskritai esu prieraišus žmogus. Su merginomis patyrėme tiek daug emocijų, diena iš dienos leidome kartu laiką. Buvome it sesės. Ir staiga jų nebematysi", – atvirauja pašnekovė.

Anot Viktorijos, tuomet jai atrodė, jog "Mango" gyvenimas nutrūko gerokai per anksti.

"Bet dabar manau, kad mes viską užbaigėme labai tinkamu metu. Nors buvome labai populiarios, jautėme, jog jau reikia kažkokių drastiškų permainų, kad grupę būtų galima dar labiau stumti į priekį. Taigi išėjome – nepasikuklinsiu – iškelta galva, būdamos didžiojoje scenoje, o ne dainuodamos kažkur bare", – šypteli atlikėja.

GALERIJA

  • Scena: V.Emanuel viliasi, jog 20-mečio koncertus grupė surengs ir kituose šalies miestuose.
  • Sentimentai: su grupe „Mango“ Viktorija sieja vieną gražiausių savo gyvenimo etapų.
  • V. Emanuel: mane svaigina visos gyvenimo spalvos
  • V. Emanuel: mane svaigina visos gyvenimo spalvos
  • V. Emanuel: mane svaigina visos gyvenimo spalvos
  • V. Emanuel: mane svaigina visos gyvenimo spalvos
  • V. Emanuel: mane svaigina visos gyvenimo spalvos
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS