Valentino dieną – S. Jokužio fotografijų parodos „Jausmų paletė“ atidarymas | Diena.lt

VALENTINO DIENĄ – S. JOKUŽIO FOTOGRAFIJŲ PARODOS „JAUSMŲ PALETĖ“ ATIDARYMAS

  • 0

Rytoj, Valentino dieną, Naujojoje Klaipėdos galerijoje bus atidaryta žinomo uostamiesčio fotografo, leidėjo ir spaustuvininko Sauliaus Jokužio fotografijų paroda „Jausmų paletė“. Parodos moto – visur ir visada ieškokime grožio ir gėrio, nuodėmė pati mus susiras.

S. Jokužio „Jausmų paletėje“ – plačiabriaunė įvairovė: nuo lietuviško akto tradicijos – moters kūno ir gamtos sintezės – iki drąsių interpretacijų.

Tai – vienas ryškiausių fotomenininkų Lietuvoje su savitu žvilgsniu į moters fotografiją. Netipiškas aktams žvilgsnis transformuoja atskiras moters kūno dalis, detales ir visumą į estetiškai abstrahuotas formas.

Originalus geometrinių elementų žaidimas, kur dėmesys koncentruojamas į kūno paviršiaus virpesį, metamorfišką plastiką, plokštumos ir linijos sąlytį.

Papildomos detalės, naratyviniai pasakojimai tampa tiesiog nereikalingi. Švari ir aiški kompozicija, netikėti rakursai, stipri šviesos srauto ir spalvų sklaida – visa tai išryškina moters kūno grožį ir paslaptingumą.

Pirmą kartą Lietuvoje fotografijos atspausdintos ant ekologiškos tekstūrinės odos ir kalandruoto aliuminio, kas suteikia fotografijoms ilgaamžiškumo.

S. Jokužys gimė 1953 m. Gargžduose. 1990 m. pradėjo leidybinę veiklą ir po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvoje įkūrė pirmąją privačią leidyklą-spaustuvę.

S. Jokužys žinomas kaip visuomeniškas žmogus, daugelio kultūros renginių rėmėjas, Lietuvos fotomenininkų sąjungos garbės narys.

2013 m. suteiktas meno kūrėjo statusas, tais pačiais metais Lietuvos valstybės apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

S. Jokužys surengė nemažai personalinių parodų, yra daugelio tarptautinių parodų dalyvis. 2010 m. gautas Prahos „International Photo Camp 2010 Grand Prix“ apdovanojimas už fotografiją „Mieganti“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS