Aikštę nori remontuoti kitąmet | Diena.lt

AIKŠTĘ NORI REMONTUOTI KITĄMET

Uostamiesčio politikai siekia, kad jau kitais metais būtų pradėta rekonstruoti Vingio gyvenamojo rajono aikštė. Prašoma, kad dar šiemet būtų parengtas šios viešosios erdvės tvarkybos projektas.

Apie Vingio gyvenamojo rajono aikštės ir aplinkinių teritorijų atnaujinimą diskutavo miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai.

Politikai nepraleido pro ausis, kad šiemet atnaujinamos trys aikštės – Pempininkų, Debreceno ir Karlskronos.

"Ką darysime kitais metais?" – klausė politikai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tvirtino, kad kitais metais yra numatyta atlikti Žardės gyvenamojo rajono rekonstrukciją.

Taip pat numatyta parengti Vingio aikštės tvarkybos projektą. Tačiau, politikų nuomone, pastarąjį reikėtų parengti dar šiemet.

"Būtų viskas paruošta, kitais metais galėtume vykdyti darbus", – teigė politikai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pažymėjo, kad galvojama Vingio aikštės dalį, kur prekiauja prekeiviai, perduoti turgui. Šis ją ir sutvarkytų.

Tačiau politikai atkreipė dėmesį, kad šalia yra skverelis, kurį ir reikia atnaujinti, požeminė pėsčiųjų perėja.

"Skverą šiek tiek esame aptvarkę. Manau, kad tvarkybos projektu reikėtų apimti didesnę teritoriją, kaip buvo su Debreceno ir Pempininkų aikšte", – komentavo vedėja.

Be to, I.Šakalienė priminė, kad tvarkybos planus turėtų rengti urbanistai ir perduoti Miesto tvarkymo skyriui. Taip pat tvirtino, kad yra aikščių, kurių tvarkybos projektai jau parengti. Viena tokių Ferdinando.

"Gal imkime ir vieną kartą sutvarkykime?" – siūlė vedėja.

Anot L.Dūdos, dabar jau pradedama numatyti, kokių darbų bus imamasi kitais metais. Rudenį reikės pateikti planus: "Aš suprantu, kad norisi šiemet padaryti tai, ką sugalvojau prieš mėnesį. Į kitų metų planus galėtume įtraukti ir minėtos aikštės tvarkybos plano parengimą, ir remontą".

Tačiau tarybos nariai laikėsi savo siūlymo: "Jei neturėsime projekto, kitais metais negalėsime vykdyti darbų". Savivaldybės administracijai jie nurodė, kad dar šiemet būtų rengiamas Vingio gyvenamojo rajono aikštės tvarkybos projektas.

GALERIJA

  • Aikštę nori remontuoti kitąmet
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

svilpiks

nu ka vel privarys trinkeliu ant kiekvieno kampo reik nereik o zolynu nulis. o "perdanga" vel trins rankom

Birute

Simonaitytes , Viingio gyventojai dekoja , kad buvo sureguota i apzelusi ,,darzeli ,, prie Vingio PC .Na , o siandien net nustebau , kad pagaliau atkreipete DEMESI i ,tuneliuka , nes ten bet kada , po gero lietaus gali ivykti baisi nelaime , nes tuneliuko lubos sutrunyje , per kiauras skyles bega vanduo . Oi kiek daug reikia ten tvarkyti .IR dar skerelyje niekas nesluoja , pilna nuoruku , suoliukai apgailetinos bukles ir t.t. Busime labai dekingi musu miesto savivaldybei uz TVARKA ir GROZI musu rajone . Sveikinu Visus su SVENTE !

klaipėdietis

DARBŲ KOKYBĖ TIKRAI LABAI PRASTA.NEGI TO NEPASTEBI MIESTO VALDŽIA,AR NENORI PASTEBĖTI....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS