Aiškinsis uostamiesčio pilies perspektyvas | Diena.lt

AIŠKINSIS UOSTAMIESČIO PILIES PERSPEKTYVAS

Ryškėja uostamiestyje vyksiančios konferencijos, narpliosiančios Klaipėdos pilies atkūrimo perspektyvas, kontūrai. Numatoma, kad lapkritį patirtimi ir žiniomis dalysis ne tik Lietuvos, bet ir užsienio specialistai.

Informuojama, kad jau rikiuojama pranešėjų eilė bei temos.

„Mums reikia, kad pranešėjai ne tik parengtų temas, bet ir atsakytų į rūpimus klausimus“, – atskleidė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Konferencija turėtų pateikti atsakymus tiek miesto architektui, tiek urbanistams, tiek Projektų įgyvendinimo skyriui. Tikimasi išsiaiškinti, kokia linkme miestas eis, kaip, kada bei kokiomis priemonėmis būtų galima atkurti šią istorinę vietą.

Konferencijoje dalyvaus Kultūros ministerijos bei Kultūros paveldo departamento atstovai.

Taip pat suplanuotas prof. Vlado Žulkaus pranešimas apie pilies istoriją, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus atstovai turėtų atskleisti muziejaus temą.

Konferencijos programoje – ir vietos bei kviestinių architektų pranešimai apie pilių projektus, pilių vystymo galimybes.

„Taip pat laukiama pranešėjų dėl privataus ir viešojo sektoriaus partnerystės galimybių. Jeigu būtų apsispręsta statyti ar atkurti Klaipėdos pilį, tuo metu ES lėšų tokiems projektams jau nebūtų skiriama. Jie galėtų būti įgyvendinami ieškant privataus ir viešo sektoriaus partnerystės modelio“, – dėstė E.Mantulova.

Konferencijoje numatoma išklausyti ir Valdovų rūmų atstatymo projekto atstovus, specialistus, kurie galėtų apibendrinti užsienio valstybių patirtį.

E.Mantulovos teigimu, tikimasi sulaukti specialistų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

Konferencijos metu numatomi trys teminiai seminarai: „Klaipėdos pilies pritaikymas miesto kultūros ir reprezentaciniams poreikiams“, „Klaipėdos pilis miesto ir regiono vystymo kontekste“ ir „Verslui patrauklių idėjų Klaipėdos pilyje įgyvendinimas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kada tvarkysit pietine miesto dali?

niekam ta parodija nereikalinga,zmones masinu neturi kur statyti , kamsciaimieste baisus , a jie uzsiema nesamonem ,tai jus nusipieskit ta pili ,kaip zieda perpaiset prie zardes ,ir nereiks statyti

TAIP BŪTINAI

Klaipėdos pilis yra viea gražiausių Lietuvos pilių o gal net pati gražiausia, ir Klaipedos mieste jos labai truksta. Tikiuosi atstatys ir atstatys greitai. Nes dabar piliavietės statybos labai stringa :-(. Turistų antplūdis garantuotas.

Memellander

Anksčiau buvo kalbėta , kad netolimoje ateityje bus atstatytas vienas Memelio pilies bokštas , kuris dar labiau papuoš piliavietę .Nesulaukiame šio pažado .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS