Atgimimo aikštę pradės kasti kitąmet | Diena.lt

ATGIMIMO AIKŠTĘ PRADĖS KASTI KITĄMET

Atgimimo aikštės rekonstrukcijos projektas pajudėjo iš mirties taško. Viliamasi, kad buldozeriai aikštę pradės kasti kitąmet.

Anot Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriaus Ričardo Zulco, Danės ir Herkaus Manto gatvių sankirtoje esančios Atgimimo aikštės rekonstrukcijos techninis projektas jau parengtas.

"Šiuo metu techninį projektą tikrina ekspertai. Kol kas visi derinimo darbai vyksta sklandžiai. Statybas pradėsime, kai bus pasirašyta sutartis su rangovais. Tikimasi, kad tai įvyks pavasarį", – teigė R.Zulcas.

Kad statybų darbai prasidės kitąmet, antrino ir Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė.

Anot pašnekovės, darbų rangovų paieška ir projekto derinimo procesai užtrunka, todėl statybų pradžios reikėtų laukti kitąmet.

Jau žinoma, kad unikalų aikštės vaizdą formuos vilniečių architektų komanda – "Cloud architektai" ir bendrovė "Panevėžio statybos trestas".

Vienas pagrindinių rekonstrukcijos tikslų – vizualiai įprasminti aikštės pagrindinę viziją, jos atgimimą. Tikimasi viešąją erdvę modernizuoti pritaikant ją šiuolaikinių gyventojų poreikiams.

Projekte numatoma, jog per dvejus metus aikštėje atsiras nerūdijančio plieno "dangaus veidrodis", kuriame atsispindės gamtovaizdis, žmonių atvaizdai, dangaus fonas.

Taip pat aikštėje planuojama įrengti fontanų, išskirtiniu vaizdu grožėtis leisiantį apšvietimą.

Nebus pamiršta ir miesto reprezentacinė aikštės paskirtis. Joje atsiras renginiams skirtų zonų.

Po Atgimimo aikšte bus įrengta daugiau nei 100 automobilių talpinsianti požeminė stovėjimo aikštelė.

Klaipėdiečius neramina aplink aikštę žaliuojančių medžių likimas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės atstovų, didžiąją lapuočių dalį planuojama išsaugoti. Bus pasodinta naujų želdinukų, išplėsta žalioji zona.

Planuojama, jog atgijusiu aikštės vaizdu klaipėdiečiai grožėsis po dvejų metų. Rekonstrukcija atsieis apie 4 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

jo

Kaip ir TILŽĖS žiedą pavertė sankryža, buldozerio pagalba ir požeminę aikštelę

Kitamet nepradės kasti.

Nes už pusmečio rinkimai.O per rinkimus visa liberastinė šutvė (su vertelkom, valdžiagyviais ir kitu sudu) eis pakibinimat.Tep kad net kelias dulkės.

blogiau jau nebūna

kiek klaipėdiečių buvo prieš tą subkultūrinį blyną, o jie vistiek kas. Visoje Europoje normaliose šalyse stengiamasi nesitrankyti su privačiais automobiliais po miestą, o čia atvirkščiai - smirdinti aikštelė pačiam centre.. Ir pasodins jie mat "želdinukų"? Tokių nususėlių kaip kitur? Eikit Jūs žinot kur, nekenčiama liberastų valdžia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS