Atgimimo aikštės stende – ir naktinė aikštė | Diena.lt

ATGIMIMO AIKŠTĖS STENDE – IR NAKTINĖ AIKŠTĖ

Klaipėdiečiai gali pažvelgti, kaip atrodys Atgimimo aikštė po rekonstrukcijos. Šioje viešojoje erdvėje pastatytas stendas, kuriame matomi būsimi pokyčiai. Statinys šviečia ir tamsoje.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos, idėja pastatyti vizualizacijų stendus erdvėse, kurios bus atnaujintos, nėra nauja.

Paprastai tokie statiniai sumontuojami, kai koncepcija, kaip pasikeis objektas, tampa aiški.

"Stendas atlieka šviečiamąją funkciją. Gyventojai mato, kaip pasikeis erdvė, įgyvendinus projektą. Tik šį kartą jis inovatyvesnis nei įprasta", – tvirtino pavaduotoja.

E.Mantulova teigė, kad stendas parodo, kaip po atnaujinimo tiksliai atrodys Atgimimo aikštė.

"Matyti ir suplanuota įrengti blizganti sfera, koks bus aikštės apšvietimas tamsiuoju paros metu. Stendas yra šviečiantis. Jis leidžia panirti į būseną, kokią jausime, kai aikštė bus rekonstruota. Tai yra pirmas bandymas Klaipėdoje tokia forma pristatyti viešosios erdvės atnaujinimą. Tikimės, kad visuomenė priims palankiai", – komentavo pavaduotoja.

E.Mantulova pabrėžė, kad tokią praktiką planuojamose atnaujinti erdvėse ketinama taikyti ir toliau.

Pavaduotoja akcentavo, kad dėl Atgimimo aikštės atnaujinimo projekto  tarp miestiečių kilusios diskusijos stendo įrengimui įtakos neturėjo. Ši priemonė buvo numatyta jau projektavimo sutartyje. Už jos įgyvendinimą papildomai mokėti savivaldybei nereikėjo.

"Stendo negalėjome statyti, kol nebuvo aiški aikštės atnaujinimo koncepcija, baigtas projektas", – tvirtino pavaduotoja.

Atgimimo aikštės rekonstrukcijos projektas jau pateiktas derinti. Tikimasi, kad vasaros pabaigoje ar rudenį bus galima kreiptis dėl statybas leidžiančio dokumento.

"Projektas yra sulaukęs pastabų iš derinančių institucijų. Laukiama, kol bus padarytos pataisos", – komentavo pavaduotoja.

Gavus statybą leidžiantį dokumentą, bus skelbiamas rangos darbų konkursas. Tikimasi, kad pastarieji startuos kitą metų pavasarį.

"Pirmiausia reikės atlikti archeologinius kasinėjimus. Šiuos tyrimus galima laikyti darbų pradžia", – komentavo pavaduotoja.

GALERIJA

  • Žvilgsnis: stende taip pat matoma, kaip aikštė bus apšviesta tamsiuoju paros metu.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Emigrantas

gražus Lietuvaites postringavimas

>> esu isiutus

gal pagaliau tai supras ir nebalsuos Klaipedieciai

>

Manau tai ne liberalizmas,o PINIGIZMAS?Kuo didesne "nesamone", "Euru "skalbyklos" moto. P.S Manau,tam kam pagal pareigas privalu matyti,mato(???),kaip grupelei(kokie 20-30 veikejams ir juos aptarnaujantiems),bemaz 20meti, "eina "savUvaldybes" korta",kaip, "ju",gyvenimo kokybe,gereja ne dienom ,o valandom?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS