Atnaujins Klaipėdos senamiesčio žibintus | Diena.lt

ATNAUJINS KLAIPĖDOS SENAMIESČIO ŽIBINTUS

Klaipėdos senamiesčio naujinimo darbai prasidės jau šiais metais. Kai kurie Tiltų gatvės apšvietimo žibintai jau senokai bado akį. Daug metų uostamiestį puošę akcentai dabar – išblukę, sudužę. Tačiau jau netrukus jie turėtų būti pakeisti naujais.

Daugybė senamiestyje esančių apšvietimo žibintų išties nėra geros būklės.

Pasak įmonės „Klaipėdos paslaugos“ Gatvių infrastruktūros departamento direktoriaus Dainiaus Petrausko, vandalizmas – irgi viena priežasčių, kodėl jie neatrodo tvarkingai.

„Kai kuriuose plastikas išdega nuo karščio, todėl ir pajuoduoja, bet taip pat yra ir miestiečių, kurie, pavyzdžiui, savaitgalį besilinksmindami gali akmenuku pataikyti į kurį nors, taip išdaužydami jų stiklus. Anksčiau keitėme ir tvarkėme juos, bet šiuo metu nebetvarkome, kadangi keisti naujus stikliukus seniems žibintams daug kainuoja, o greitu metu juos pakeisime visiškai naujais“, – aiškino direktorius.

D. Petrauskas teigė, kad šiais metais planuojama pakeisti pusšimtį senamiestyje esančių žibintų. Į naujus planuojama investuoti apie 25 tūkst. eurų.

Taip bus siekiama pagerinti Klaipėdos senamiesčio įvaizdį.

„Šiais metais planuojame senus pakeisti naujoviškais LED šviestuvais. Darbus pradėsime, kai su savivaldybe galutinai suderinsime senamiesčio gerinimo planą“, – tikino D. Petrauskas.

Pasak įmonės vadovo, žibintai savo autentiškos išvaizdos nepakeis, jie liks tokie pat, tačiau vietoj vadinamųjų natrio lempučių bus naujoviški, taupesni LED šviestuvai.

Tokie žibintai jau ir šiuo metu yra įrengti kai kuriose senamiesčio vietose.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Chi

"Pasaulį seną išardysim Iš pačių pamatų ir tuo, Naujai pasaulį atstatysim- Kas buvo nieks, tas bus viskuo!"

Xy

Janonio gatvėje, šalia angelo skulptūros nukritęs guli šviestuvo gaubtas. Vakar dar buvo sveikas...

Tai jus

Visa senamiesti nugriaukit ir pastatykit naujus pastatus. Tai gi kiek kainoja išlaikymas:) Senamiestis kaip parodija i senamiesti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS