Autobusai į priemiesčius veš žiemos ritmu | Diena.lt

AUTOBUSAI Į PRIEMIESČIUS VEŠ ŽIEMOS RITMU

Į priemiesčius vežantys autobusai pradės kursuoti žiemos ritmu. Rečiau autobusai suks į kapines, sodų bendrijas. Iki pavasario naikinamas ir po miestą kursavęs naktinis autobusas. Keleiviai turėtų atkreipti dėmesį į pakoreguotus kai kurių maršrutų autobusų grafikus.

Grįš į įprastą trasą

Pokyčiai priemiesčio maršrutų tvarkaraščiuose įsigalios nuo ketvirtadienio. Į juos dėmesį turėtų atkreipti keleiviai, kurie važiuoja 11, 11A, 11B, 15A, 17, 18, 24, 26, 27, 28, 29, 40, 41, 42 numeriais pažymėtais autobusais.

Nuo lapkričio rečiau autobusai suks į Lėbartų kapines. Sumažintas 11A maršruto reisų skaičius. Sutrumpinta 11 numeriu pažymėto autobuso trasa. Paskutinė jo stotelė – „Lėbartų“.

Keliomis minutėmis pavėlinti 11B maršruto reisų laikai darbo dienomis. Jie derinti su 11A ir 29 autobuso važiavimo grafikais. Taip pat antrojo popietiniai reisų laikai.

Į savo įprastą trasą grįžta 15A maršruto autobusas. Jis vėl važiuos Dubysos gatve. Dabar šio maršruto autobusas Taikos prospektą pasiekdavo Kauno gatve.

Savaitgaliais ir švenčių dienomis dažniau važiuos 24 maršruto autobusas. Pakoreguotas ir jo popietinių reisų važiavimo laikai.

Kursuos mažesni autobusai

Pokyčiai laukia ir sodininkai. 26 numeriu autobusas nebeužsuks į Eketės sodus.

Iki pavasario nebebus organizuojami 27 maršruto sutrumpinti reisai iki sodų bendrijos „Tolupis“ darbo dienomis 16.30 val. ir sekmadieniais 15 val. Tačiau jo autobusai ir toliau užsuks Tolupį.

Taip pat šį maršrutą aptarnaus mažesnis autobusas. Mažesnė transporto priemonė aptarnaus ir 28 maršrutą, kurį aptarnaujantis autobusas vyksta į Šernų sodus. Pabrėžiama, kad didelių autobusų nebereikia, nes šaltuoju metų laiku ženkliai sumažėja sodininkų srautai.

Pokyčiai laukia dituviškių. 40 maršrutu Smiltelės stotelė–Dituva autobusai taip pat kursuos rečiau. Reisų skaičius sumažėja šešiais.

Darbo dienomis taip pat penkiomis minutėmis ankstinami kai kurie rytiniai laikai dėl vėlavimų, o paskutinis autobusas iš Klaipėdos išvažiuos pusvalandžiu anksčiau.

Dituviškiai turėtų atkreipti dėmesį ir į šio maršruto pakeitimus savaitgaliais ir švenčių dienomis. Reisų skaičius sumažės septyniais. Šeštadieniais vėliausiais autobusas iš Klaipėdos į Dituvą taip pat išvažiuos pusvalandžiu, o sekmadieniais ir švenčių dienomis – 10 minučių anksčiau.

Kai kurių maršrutų nebeliks

Pokyčių laukia ir 41 maršruto Klaipėdos autobusų stotis–Dituva keleivių. Šiuo numeriu pažymėti autobusai taip pat kursuos rečiau.

Dėl vėlavimų penkiomis minutėmis ankstinamas pirmasis darbo dienų reisas.

Šį maršrutą aptarnaujanti transporto priemonė bus pakeista į mažesnę. Pakoreguota ir jo trasa. Dabar autobusas važiuos Mokyklos gatve į Šilutės plentą. Tad šio maršruto keleiviai Dituvą pasieks septyniomis minutėmis anksčiau. Pakeisti ir savaitgalio šio maršruto grafikai.

Dėl vėlavimų pakoreguoti ir 17, 18 maršrutų autobusų važiavimo grafikai.

Nuo lapkričio nebevažiuos 42 maršruto autobusai. Iš Smiltelės stotelės jie važiuodavo į sodų bendrijas Vaitelius, „Rasa“. Miesto gatvėmis nebekursuos ir naktinis autobusas.

Rečiau viešasis transportas važiuos ir į Palangos tarptautinį oro uostą. 100 maršruto grafikai derinami prie skrydžių laiko, o avialinijos taip pat pereina į rudens-žiemos reisų režimą.

Pabrėžiama, kad koreguoti priemiestinių autobusų važiavimo laikus prireikė ne tik dėl to, kad šaltuoju metų laiku pasikeičia žmonių įpročiai, bet ir dėl nuolat miestą varginančių spūsčių.

Patekę į jas, autobusai vėluodavo atvežti keleivius į darbus, mokyklas. Tad dalį važiavimo laikų paankstinti teko būtent dėl šios priežasties.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS