Autobusuose – naujausias technikos žodis | Diena.lt

AUTOBUSUOSE – NAUJAUSIAS TECHNIKOS ŽODIS

Kartu su naujuoju Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju Olegu Mariničiumi vicemeras Artūras Šulcas apžiūrėjo, išbandė ir įvertino į uostamiestį jau atgabentus naujus autobusų elektroninių bilietų skaitytuvus.

"Klaipėdos keleivinis transportas" ruošiasi naujovėms. Darbai esą jau yra įpusėję, naujuose autobusuose, kurie šiuo metu rengiami išvažiuoti į miesto gatves, diegiama nauja įranga.

"Tos įrangos demonstracinė versija jau atkeliavo iš Estijos ir Skandinavijos. Ir mus pakvietė pažiūrėti, kaip tai veikia ir kokios bus galimybės. Diegiama pati geriausia šiuo metu pasaulyje egzistuojanti sistema. Problemų neturėtų kilti. Pasirengta bus taip, kad keleiviui nereikėtų keisti senųjų elektroninių bilietų, ir galimybės bus gerokai didesnės, bus galima tuo pačiu bilietu susimokėti ir už savo bendrakeleivį, ko nebuvo anksčiau", – dėstė A.Šulcas.

Anot vicemero, netgi atsiras galimybė įsigyti elektroninį bilietą autobuse bekontakte banko kortele ir šis elektroninis bilietas veiks visame viešajame transporte – miesto, priemiestiniuose autobusuose bei maršrutiniuose autobusuose.

"Tikiuosi, kad sistema pradės veikti gegužės 1-ąją. Miesto gatvėmis važinėja apie 130 autobusų, visuose juose ši sistema bus įdiegta. O rugsėjo pradžioje, manau, ji veiks jau visose viešojo transporto priemonėse", – teigė A.Šulcas.

Šį projektą finansuoja miestas ir viešoji įstaiga "Klaipėdos keleivinis transportas".

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Žinu

Klausykit, jei nežinot ką sakot, tai geriau nesakykit. Poniai, burbiančiai apie dideles bilietų kainas lyginant su alga - pirkite mėnesinį bilietą už 20 Eur ir visą mėnesį važinėsite už šią sumą. Jei pirkinėjate vienkartinius, tai čia tik jūsų bėdos, kad pinigų neskaičiuojate. Bilietus bus galima pirkti internetu ir per telefoną, atsiskaityti vietoje banko bekontakte kortele. Šie komposteriai veiks žaibiškai - užteks priglausti kortelę ir nė sekundei ne praėjus bilietas bus atžymėtas. (Dabar reikia laukti 3-10 sek). Nebeliks tarybinių "krokodilų", o bus skanuojamas QR kodas ir taip atžymimas bilietas.

artas

Ar telefonu bus imanoma nusipirkti bilieta ?jei jau seka skandinvijos keliu, ir ant tiek pazangus irenginys bus, tai gal ir kitu naujoviu bus ?

Ligita

Visas šis progresas ir įdiegti technikos laimėjimai yra pagirtina ir maloniai stebina, bet tai augina pravažiavimų ir bilietėlių kainas, ir jie tikrai yra brangūs ir per brangūs!! Ar kas iš atsakingųjų pavyzdžiui pagalvoja, koks yra santykis tarp minimalios algos ir bilietėlių kainos, kiek jų galima nusipirkti už ją... Pas mus visai nebėra protu suvokiamo lygybės ženklo tarp mūsų algų, prekių ir paslaugų kainų ir mokesčių.......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS