Automobilių statymas pajūryje – jau mokamas | Diena.lt

AUTOMOBILIŲ STATYMAS PAJŪRYJE – JAU MOKAMAS

Nuo šiol klaipėdiečiams ir miesto svečiams automobiliais atvažiavus į pajūrį reikia nepamiršti susimokėti už jų statymą. Prie paplūdimių įrengti parkomatai jau atidaryti vasaros sezonui. Be to, įsigalioja dalis naujos automobilių statymo tvarkos pakeitimų. Zonų apmokestinimas kol kas įprastas, tačiau jų teritorija keičiasi.

Pajūryje šalia Girulių plento įrengtos aikštelės bei Molo ir Audros gatvių sankryžoje esanti aikštelė lieka priskirtos žaliajai zonai. Likusi Melnragės gyvenvietė ir kitos teritorijos – geltonajai. Čia mokėti reikia kiekvieną dieną nuo 8 iki 20 val. iki rugsėjo 15 d.

Poilsio parko prieigos Pušyno gatvėje ir šalia esančiose teritorijose tapo geltonąja zona. Čia mokėti iki rudens teks visomis savaitės dienomis nuo 8 iki 22 val.

Klaipėdos centre dalis mėlynojoje zonoje buvusių aikštelių perkeltos į geltonąją arba raudonąją zonas. Senamiestis ir Šiaurinis ragas lieka raudonąja zona, bet mokėti už parkavimą reikės kasdien nuo 8 iki 22 val.

Raudonojoje zonoje esančioje Smiltynėje automobilio statymas mokamas kasdien nuo 8 iki 22 val.

„Klaipėdos keleivinis transportas“ žada pakeisti ženklinimą ir prašo vairuotojų atidžiau stebėti kelio ženklus.

Tai ypač aktualu mokantiesiems grynaisiais. Telefono programėlės zoną parenka automatiškai, tad problemų jų naudotojams kilti neturėtų.

Parkavimo zonos koreguojamos Klaipėdos miesto tarybai po ilgai trukusių diskusijų pritarus vietinės rinkliavos už automobilių statymą pakeitimams.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Niekšai

Galėtų nusikelti nuo jūros savo bakūžes ir nebūtų problemų kurias čia (censored) "sprendžia". Kiek brendžio dėžučių atneša tas parkomatų bizniukas?

Anonimas

ale kam tu skirstymu reike,padarytu visiems viena plana ir gerai butu,o dabar vaivorykstinem suskirsto spalvom

Nesupratau

Suvažiuoja į Klaipėdą iš priemiesčių, kitų rajonų, atvyksta ir iš tolimesnių Lietuvos vietovių ir nesunkiai randa vietas, kur automobilis gali stovėti nemokamai, pavyzdžiui, Naujojo turgaus artimuose kiemuose, gatvelėse, nemokamoje aištelėje automobiliams, yra tokių vietelių ir senamiestyje. Stato automobilį, už vairo sėdi žmogėnas ar kokia su papirosu dantyse froilen ar madam. Variklis įjungtas, išmetamosios dujos laimingai eina kartu su sunkiosiomis dalelėmis, kurios itin kenksmingos žmonių sveikatai mat sukelia vėžį ir plaučių patologijas, kurios net nepagydomos. Tai variklis įjungtas, mašina "dirba", degalai deginami, miestiečiai ir pirmiausia vaikai sukvėpuoja visą šlamštą. Galimai daugelis tokių vairuotojų tiesiog turi išdeginti veltui gautus degalus arba išvykę iš savo kaimo, rajono, sodybos demonstruojasi esą "veikia" yra neva dirbantieji ar net kokie verslininkai iš namų tai važiuot kur niekas nemato, reikia. Be to, jei variklis įjungtas, galima nemokamai stovėti miesto centre
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS