Bandys iš skverų išprašyti girtuoklius | Diena.lt

BANDYS IŠ SKVERŲ IŠPRAŠYTI GIRTUOKLIUS

Atšilus orams, miesto viešąsias erdves, kurių nemažai neseniai atnaujinta, vis dažniau okupuoja girtuokliai. Tartasi, kaip sutramdyti pažeidėjus, kad miestiečiai jaustųsi saugiai ir be baimės galėtų naudotis infrastruktūra.

Susitikime, kuris vyko miesto mero Vytauto Grubliausko kabinete, dalyvavo ne tik savivaldybės atstovai, bet ir policijos pareigūnai.

Pasitarimo metu atkreiptas dėmesys, kad, atšilus orams, viešosiose miesto erdvėse vis dažniau pastebimi girtaujantys asmenys. Jie ypač pamėgo neseniai atnaujintas erdves.

Girtuokliai renkasi suremontuotame Gedminų take, sutvarkytoje Žardės aikštėje. Jie pastebimi ir senamiestyje, kur lankosi daug miestiečių, turistų.

Tarnybų atstovai svarstė, kokių priemonių imtis, kad girtaujantys ir netvarką keliantys asmenys būtų sudrausminti.

"Norime, kad viešosios miesto erdvės būtų patrauklios ir saugios gyventojams, o ne užimtos girtaujančių asmenų. Manome, kad pavyks tai užtikrinti", – tikino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Nutarta, kad girtuoklius sudrausmintų dažnesnis pareigūnų patruliavimus. Svarstyta, kad jie tai galėtų daryti ne tik automobiliais, bet ir dviračiais. Tokia praktika populiari pasaulyje.

Jei važiuodami dviračiais norės patruliuoti ir mūsų Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai, savo atiduosiu.

"Jei važiuodami dviračiais norės patruliuoti ir mūsų Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai, savo atiduosiu. Vis tiek nenaudoju", – šmaikštavo pavaduotojas.

Taip pat diskutuota, kad reikėtų plėsti vaizdo stebėjimo kamerų tinklą ir jas įrengti atnaujintose viešosiose erdvėse. Jau įsitikinta, kad ši priemonė drausmina įvairius pažeidėjus.

Netvarką keliantys asmenys nebesirenka vietose, kuriose sumontuotos vaizdo kameros.

O.Mariničius taip pat pažymėjo, kad atnaujintos viešosios erdvės įtrauktos į sąrašą tų, kurioms pareigūnai skiria didesnį dėmesį, dažniau jose patruliuoja.

Taip pat diskutuota, kaip sumažinti neleistinose vietose statomų automobilių skaičių senamiestyje. Žadama griežtinti tokių pažeidėjų kontrolę.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Vincas

pravažiuokit 8 autobusu iki galo,nepraeisi pro Laukininkų balandinę nei į namus,visas patvorys prie mašinų saugojimo aikštelės ne tik nušiktas,bet ir pilna visokių-geriančių,miegančių ,darančius kitus savo reikalus

PC oligarchams DZIN

SOS... Negi niekas neamto, kaip Saturno Norfa remia girtuoklous, bomužus, kuris sėdi vsisškai šalia ar ba net praėjime į PC?. Absurdas viisškas , nes veiksmas vyksta metai iš metų...

xxx

o kas daugiau klaipedoj liko? bomzai policininkai ir turistai. patrauk bomzus bus dykyne. nu gal dar merijos darbuotojai koki antradienio ryta issiruos i ekskursija paziuret kokie grazus tusti betoniniai suoliukai ir kaip neprigyja ju nuji sodinukai. normaliems zmonems reikia medziu pavesio, uzuovejos ir pauksciu ciulbesio. tik tas zmones i gatve traukia vasara
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS