Biznis – Seimo nario G. Vaičekausko vardu? | Diena.lt

BIZNIS – SEIMO NARIO G. VAIČEKAUSKO VARDU?

Buvęs uostamiesčio televizijos veidas, šiuo metu Seimo narys Gintaras Vaičekauskas internete aptiko gudruolius, kurie naudojasi jo vardu. Socialiniame tinkle "Facebook" sukurta paskyra "Reidas" nukopijuota nuo populiarios televizijos laidos "Reidas TV" paskyros, taip pat nelegaliai panaudota ir dienraščio "Klaipėda" fotografo nuotrauka.

Politiko veidas – telefonų prekybai

Socialinių tinklų vartotojai gerai žino per 46 tūkst. gerbėjų turinčią paskyrą, kurioje pagal seną tradiciją skelbiama tik su eismo saugumu susijusi informacija.

Be pranešimų apie Klaipėdoje ir apskrityje vykusius policijos reidus ar avarijas, joje kitokia informacija tiesiog nėra publikuojama.

"Mano bičiuliai pamatė, kad analogiška paskyra "Reidas" reklamuoja telefonus. Prie paskyros pažymėta, kad autorius esą yra žiniasklaidos ir naujienų grupė. Paskyroje naudojamas mano atvaizdas. O nuotrauka, beje, pavogta iš dienraščio "Klaipėda", – pastebėjo Seimo narys.

G.Vaičekauskas tikino, jog melagingų paskyrų kūrimas socialiniuose tinkluose – dažnas atvejis, bet toks akiplėšiškas pelnymasis kitų sąskaita kelia nuostabą.

"Reidas TV" paskyra telefonų nepardavinėja, gėlių į namus nepristato ir striptizo paslaugų neteikia.

"Reidas TV" paskyra telefonų nepardavinėja, gėlių į namus nepristato ir striptizo paslaugų neteikia", – tikino G.Vaičekauskas.

Jo teigimu, paskyra "Reidas" yra populiari ir turi daug sekėjų, nes dirbta ne vienerius metus.

"O šiuo atveju tiesiog pasinaudojama svetimu vardu savo biznio labui", – rėžė klaipėdietis.

Reklama – iš sostinės?

Peržvelgus šios paskyros turinį matyti, jog jos autorius drąsiai nurodo mobiliojo telefono numerius Vilniuje, kartais net mini įmonę, kur galima įsigyti konkrečių šioje paskyroje reklamuojamų mobiliojo telefono ryšio aparatų.

Jei paskyros autorius drįso verslą pradėti nuo vagysčių, dienraščiui "Klaipėda" priklausančios nuotraukos ir svetimo vardo, kažin ar tvarkingai sumoka valstybei mokesčius už gautas pajamas?

Tuo turėtų pasidomėti Valstybinė mokesčių inspekcija.

"Žinoma, kad dėl atvaizdo naudojimo ir svetimo vardo pasisavinimo galima būtų kreiptis į policiją. Tik man atrodo, jog policija turi rimtesnių darbų. Manyčiau, šį klausimą turėtų mikliai sutvarkyti pats feisbukas. Juk įstatymų privalu laikytis net ir virtualioje erdvėje. Beje, prieš kurį laiką buvau parašęs pareiškimą dėl kažkokio piliečio viešo manęs išvadinimo pedofilu. Ir policija nesugebėjo surasti šio veikėjo", – prisiminė G.Vaičekauskas.

Vogė dukros nuotraukas

Prieš kurį laiką G.Vaičekausko dukros paskyra taip pat buvo nukopijuota, panaudojant jos nuotraukas.

Paaiškėjo, kad tai padarė kažkoks užsienyje gyvenantis arabas.

"Ji jam parašė kelis griežtesnius žodelius", – prisiminė G.Vaičekauskas.

Paskyros "Reidas" kontaktinėje informacijoje yra konkretus G.Vaičekausko paminėjimo faktas, tačiau sakinys suregztas su klaidomis, o to daugybę metų žurnalistikoje išdirbęs G.Vaičekauskas sau neleidžia.

"Reido" vedėjas Gintaras Vaičekauskas visuomet atsiduria įvykių centre ir užfiksuoja autentiškus kadrus, kurie susilaukia audringos visuomenės reakcijos", – rašoma melagingoje paskyroje.

GALERIJA

  • Biznis – Seimo nario G. Vaičekausko vardu?
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Taip

Nieko neveikia trina kede

Jo nerinkau

Ką veikia Seime šitas žmogus ?

Vaje vaje

Bus voičij čiaku voičij čiak...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS