Buvęs Ukrainos ambasadorius: informacinis puolimas vyksta ne tik Ukrainoje, bet ir Vakaruose | Diena.lt

BUVĘS UKRAINOS AMBASADORIUS: INFORMACINIS PUOLIMAS VYKSTA NE TIK UKRAINOJE, BET IR VAKARUOSE

Uostamiesčio studentai iš kovojančios Ukrainos sulaukė svečių, kurie akademinės paskaitos metu kalbėjo apie informacinio karo svarbą, Rusijos invazijos grėsmę į kitas valstybes ir kodėl šalys turi kovoti prieš propagandą.

Į Klaipėdą atvyko buvęs Ukrainos ambasadorius Balkanuose, profesorius Aleksandras Levčenka, Ukrainos nacionalinės gvardijos atsargos majoras ir karo ekspertas Oleksiy’us Hetmanas, juos atlydėjo politologas Alvydas Medalinskas.

A. Levčenka pasakojo, kad dirbti žiniasklaidos srityje jis pradėjo tada, kai pajuto, jog informacinio karo įtaka ėmė sparčiai augti.

„Rusija pradėjo informacinę kovą gerokai anksčiau nei realų karą. Informacinis puolimas vyksta ne tik Ukrainoje, bet ir visuose Vakaruose. Dabar galiu drąsiai teigti, kad pralaimint informacinį karą, pralaimima ir reali kova“, – tvirtino A. Levčenka.

Pasak jo, agresoriaus tikslas nėra vien tik Ukraina. Jeigu V. Putinui pavyks pasisavinti šią šalį, kitas valstybes okupuoti jam bus dar lengviau.

„Todėl mes visada savo Vakarų partneriams sakome, kad šis karas nėra tik tarp Rusijos ir Ukrainos, bet tai karas – tarp pasaulėžiūrų ir ideologijos“, – aiškino A. Levčenka, pridūręs, kad V. Putino siekis atkurti buvusią Sovietų Sąjungą vis labiau veša, ir Baltijos šalys turėtų būti pasirengusios jam duoti atkirtį.

Paskaitos metu apie padėtį karo fronte kalbėjo Nacionalinės gvardijos atsargos majoras ir karo ekspertas O. Hetmanas, kuris neslėpė, jog artimiausi mėnesiai Ukrainai gali būti labai sunkūs.

Paskaita sulaukė didelio susidomėjimo, akademinei Klaipėdos bendruomenei buvo įdomu išgirsti vertinimus ir naujausią informaciją apie situaciją Ukrainoje iš pirmų lūpų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS