Centre dygsta gyvenamieji namai | Diena.lt

CENTRE DYGSTA GYVENAMIEJI NAMAI

Uostamiestyje, užimdami tuščius plotus, sprausdamiesi tarp gatvių ir šliedamiesi prie parkų, kyla nauji namai. Taip Klaipėda keičia savo veidą.

Gyventojai stebisi matydami statomus namus ten, kur visai neseniai buvo žolynas, kampas tarp gatvių ar kiemas.

Viena tokių vietų – S.Daukanto gatvėje, kur ji kertasi su Butkų Juzės gatve. Šiame netaisyklingos formos sklype jau verda statybos, kyla pastato sienos. Reklaminis plakatas skelbia, kad visai netrukus čia stovės keturių aukštų namas, kuriame bus gyvenamieji būstai, medicinos įstaiga ir svečių namai.

Klaipėdos miesto savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius patikino, kad projektuojant šį statinį buvo išlaikytos visos sanitarinės zonos.

"Labai keista, kad žmonės ima abejoti kažkokiais dalykais tada, kai atvažiuoja statybininkai. O kai rengiamas detalusis planas ar viešinami projektiniai pasiūlymai, tuo visiškai nesidomima", – stebėjosi savivaldybės darbuotojas.

Dar vienas naujas namas atsiras Žiedų skersgatvyje vietoj antruoju numeriu pažymėto nepatrauklaus bei nenaudojamo dviejų aukštų statinio. Rekonstravus šį apleistą pastatą, miestiečiai galės įsikurti moderniame daugiabučiame name.

S.Daukanto gatvėje, už Antrojo pasaulinio karo karių memorialo tvoros, netrukus turėtų išdygti gražios architektūros daugiabutis gyvenamasis namas.

Senamiestyje, Daržų ir Šaltkalvių gatvės kampe, kur prieš daug metų darbavosi archeologai ir nuo to laiko liko duobių, dar tik ketinama pradėti statybas.

"Ten yra kažkokie suinteresuoti asmenys, kurie kažką bando padaryti, bet projekto mes kol kas nematėme, todėl nežinome, ką ten norima įgyvendinti", – kalbėjo G.Pocius.

Specialistas pasakojo, kad Švyturio gatvėje dviejų aukštų mūrinis buvęs teismo medicinos ekspertizės skyriaus pastatas taip pat jau netrukus turėtų atgimti naujam gyvenimui.

Statinys buvo parduotas aukcione, parengtas ir pastato rekonstrukcijos projektas, kiek daugiau nei prieš metus išduotas statybos leidimas šešių butų gyvenamajam namui statyti.

Taip pamažu centrinėje miesto dalyje užpildomos tuščios erdvės, bus patenkintas naujus būstus įsigyti norinčių žmonių poreikis apsigyventi Klaipėdos širdyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Keista

Švyturio gatvės gyventojai mitinguoja dėl geležinkelio, uosto keliamo triukšmo, dėl planuojamo gatvės sujungimo su Lideikio gatve, o kažkas vėl naują namą stato. Kam? Kad būtų daugiau nepatenkintų?

petuhas

klaipeda vienintelis dar kaip rimtas miesteliukstis atsilaikis.Greitu laiku bus atsaldomi Neries vandeniu atominiai branduoliniai reaktoriai,geriamas vanduo vilnieciams tiekiams is neries.Bus daug ligoniuku nukentejusiu nuo radiacinio vandens,lietuvos elitas su valdininkija gali net nuplikti,na aisku tarpiniai benzino kolonelei Kaunui ir plaukai slinks.Pagiedokime visi kartu

Skripalius Anonimui

Aklas gal, aš čia senį, nepergyvenk.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS