Dalis Klaipėdos rajono kelių vis dar nebarstomi | Diena.lt

DALIS KLAIPĖDOS RAJONO KELIŲ VIS DAR NEBARSTOMI

Subjurus ir atšalus orams, imta rūpintis ne tik miesto, bet ir rajono kelių saugumu. Kai kuriose seniūnijose keliai pasidengė plonu ledo sluoksniu, tad juos jau pradėta barstyti. Ne visose seniūnijose darbai vyksta sklandžiai, mat sutartys su rangovais vis dar nepasirašytos.

Klaipėdos rajonas suskirstytas į 11 seniūnijų, kurių kelius valo skirtingi rangovai.

Vietinės reikšmės rajono kelių saugumu rūpinasi Klaipėdos rajono savivaldybė, o regiono kelius prižiūri viešoji įstaiga "Kelių priežiūra".

Anot Klaipėdos rajono savivaldybės Statybų ir kelių priežiūros skyriaus vedėjo Algirdo Ronkaus, kada pradėti kelių barstymo darbus, sprendžia kiekvienos seniūnijos seniūnas.

Vis dėlto kai kurie seniūnai teigia, jog kelių priežiūros darbų pradėti negali, kadangi sutartys su rangovais dar neparengtos.

Dauparų-Kvietinių seniūnijos seniūno pavaduotojas Vytautas Tirevičius atskleidė, jog šiuo metu barstomi tik slidžiausi teritorijos keliai.

"Kelius barstome savo jėgomis, kadangi rangovų vis dar neturime. Laukiame žinių iš savivaldybės, kada galėsime jas pasirašyti", – pasakojo seniūno pavaduotojas.

Tokia pat problema esti ir Vėžaičių, Dovilų bei Gargždų seniūnijose.

Anot Vėžaičių seniūno Alvydo Mockaus, vietomis keliai ganėtinai slidūs, tačiau jų barstyti nėra galimybės, kadangi rangovai taip pat nepaskirti.

Poreikio barstyti kelių nėra Sendvario, Veiviržėnų, Endriejavo, Dovilų, Judrėnų seniūnijose.

Anot Sendvario seniūnės Loretos Kuprienės, kelio danga šiuo metu nėra slidi, tad papildomų saugos priemonių imtis nereikia.

"Esame pasiruošę, laukiame šaltesnių orų, kada keliai taps slidesni. Šiuo metu kelio danga nepavojinga, tad ir barstyti nematome prasmės", – kalbėjo L.Kuprienė.

Agluonėnų ir Kretingalės kelius imta barstyti jau šį ketvirtadienį.

Pavojingiausi – mažiausiai važinėjami keliai ir šaligatviai, todėl pirmiausia suskubta pasirūpinti būtent jais.

Klaipėdos rajono savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjo Egidijaus Gedrimo teigimu, kai kurių seniūnijų sutartys su rangovais vis dar galioja, o kitoms jau išsiųsti kvietimai jas atnaujinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Monika

O kam šiukšlinti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS