Dar vienoje gatvėje Klaipėdoje uždrausta statyti automobilius | Diena.lt

DAR VIENOJE GATVĖJE KLAIPĖDOJE UŽDRAUSTA STATYTI AUTOMOBILIUS

Gyventojai skirtingai vertina atsiradusius automobilių statymo draudimus Panevėžio gatvėje. Vieni džiaugiasi, kad arterija tapo lengviau išvažiuojama, kiti nepatenkinti, jog sumažėjo vietų mašinoms.

Saugaus eismo komisija dar gegužės pradžioje pritarė automobilių stovėjimo draudimams Panevėžio gatvėje. Atkreiptas dėmesys, kad arterijos plotis siekia apie septynis metrus.

Kai kur yra įrengtos automobilių stovėjimo vietos, kitur mašinos paliekamos važiuojamojoje kelio dalyje, o tai trukdo eismui. Vairuotojai vis piktindavosi, kad sudėtinga prasilenkti dviem transporto priemonėms.

Daugiausia nepatogumų kildavo šia arterija važiuojantiems 18 autobuso maršruto vairuotojams. Jiems taip pat tekdavo laviruoti tarp šonuose sustatytų mašinų, kad prasilenktų su riedančiomis.

Jau kurį laiką Panevėžio gatvėje įkurdinti automobilių stovėjimą ribojantys ženklai. Dalyje arterijos palikti automobilius draudžiama.

Kitur apribojimai ne tokie griežti. Automobilių neleidžiama statyti darbo dienomis darbo valandomis. Nuo 18 iki 8 val. ir savaitgaliais transporto priemones palikti galima.

Panevėžio gatvėje automobilių stovėjimas nėra uždraustas visiškai, nes įvertinta, kad daugiabučiai namai statyti prieš 40–50 metų. Jų kiemuose trūksta vietų mašinoms.

Taip pat atkreiptas dėmesys, kad šioje gatvėje yra vaikų lopšelis-darželis, į kurį tėvai automobiliais atveža vaikus, yra priversti sustoti, išlipti, nuvesti atžalą į įstaigą.

Anot Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiojo specialisto Vytauto Paukštės, pokyčiai sulaukė įvairių nuomonių.

"Vieniems patinka, kad apribotas automobilių stovėjimas. Arterija važiuoti lengviau, nereikia laviruoti tarp transporto priemonių norint prasilenkti. Ypač džiaugiasi autobusų vairuotojai. Jie pakliūdavo į sudėtingas situacijas. Transporto priemonės didelės, pasitraukti nėra kur, o priešingos krypties automobilio vairuotojas stovi, nesitraukia ir rodo, kad jis teisus", – pasakojo vyriausiasis specialistas.

V.Paukštė atkreipė dėmesį, kad po 18 val. eismas arterija nebėra toks intensyvus. Tad stovintys automobiliai taip nebetrukdo.

Įkurdinus stovėjimą draudžiančius ženklus, buvo patrauktos ir ilgą laiką nejudintos mašinos. Savininkai ėmėsi tokių veiksmų, kad išvengtų nuobaudų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

...

Tuoj bus 'nenusipelniusiems' išvis uždrausta automobilius turėt.

kl

Ar prieš ušdrausdami įrengė mašinų stovėjimo aikštelę?Gyventojai turi vienytis ir paduoti į teismą savivaldybę dėl teisių suvaržymo,nesudarant sąlygų tuos draudimus vykdyti.Nuotraukoje baisi,netvarkyta gatvelė,kaip visos apleistos Klaipėdos veidrodis.

Ert

Labai gerai. Gatvė - ne parkavimosi aikštelė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS