Davė startą sportiškam savaitgaliui | Diena.lt

DAVĖ STARTĄ SPORTIŠKAM SAVAITGALIUI

Atgimimo aikštė visam savaitgaliui virto Vilties sporto miesteliu. Iki pat vakaro čia vyko įvairūs užsiėmimai mažiesiems klaipėdiečiams – mankštos, estafetės ir žaidimai. Sekmadienį sportinių renginių maratoną vainikuos vienuoliktasis Vilties bėgimas.

Vakar visą dieną miesto centre aidėjo muzika – Atgimimo aikštėje šurmuliavo Vilties aerobinė gimnastika.

Vilties bėgimo maratono renginių atidaryme susirinkusius vaikus ir jų tėvelius sveikino Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovai.

Uostamiesčio vicemerė Judita Simonavičiūtė pasidžiaugė, kad į renginį susirinko ne tik miesto, bet ir rajono vaikai iš Plungės.

"Vilties bėgimas išaugino labai daug įvairių renginių. Šiandien yra aerobikos ir šokio diena, skirta patiems mažiausiesiems. Linkiu malonių akimirkų. Sportas – tai sveikata", – sakė J.Simonavičiūtė.

Vicemerei antrino Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Saulius Paliulis. Jo žodžiais, nemenkas susidomėjimas renginiu rodo, kad sportas jaunimui nėra svetimas.

Vilties aerobikos renginio iniciatorė – M.Mažvydo progimnazijos mokytoja metodininkė Laura Maškova. Ji su savo auklėtiniais nuotaikingu šokiu atidarė šventę.

Kiek vėliau toje pačioje aikštėje mokiniai siekė Lietuvos rekordo, šokinėdami per šokdynę.

Renginys skirtas solidarizuotis su sergančiaisiais onkologinėmis ligomis, skatinti sveiką gyvenimo būdą Klaipėdoje ir už jos ribų bei kviesti geros valios žmones paremti Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centro veiklą, skirtą onkologinių ligonių ir jų artimųjų vilčiai nuspalvinti. Dėl paramos šiame centre paslaugos onkologiniams ligoniams ir jų šeimos nariams teikiamos nemokamai.

Pagrindinis Vilties sporto maratono renginys – Vilties bėgimas įvyks sekmadienį.

Šiemet Vilties bėgimo startų ir finišų tvarka nesikeičia. Nuo 9 val. atidaroma trasa profesionalams – 42,195 km maratonui ir 21,098 km pusmaratoniui. 11 val. bus duodamas startas 0,4 km mažųjų Vilties bėgimo trasai. 13 val. – 0,75 km bėgimas, tinkantis senjorams ir neįgaliesiems.

14 val. – 10 km bėgimas ištvermingiesiems, o 15 val. – 5,4 km bėgimas jaunatviškiems bėgikams. Paprastai populiariausia būna 2,9 km trasa, tinkama visiems. Ji atidaroma 16 val.

Varžybose žmonės gali dalyvauti ir su šunimis, kuriems yra daugiau nei vieni metai.

Bėgimo startas ir finišas numatyti Atgimimo aikštėje. Praėjusiais metais bėgo maždaug 9 tūkst. dalyvių.

GALERIJA

  • Davė startą sportiškam savaitgaliui
  • Davė startą sportiškam savaitgaliui
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Klaipėdietė

Ar buvot kad snekat? Komercija, kas daros pinigus vienuoliai?

ZIUROVAS

Sakot vilties aerobika? Nejuokinkit su savo nesamonem!

Labdara

Is labdaringo renginio padarytas komercinis -nebutu lietuviai.. fuuuu ..Smirda

SUSIJUSIOS NAUJIENOS