Debiutuos Žvejų dienos šventė | Diena.lt

DEBIUTUOS ŽVEJŲ DIENOS ŠVENTĖ

Šį savaitgalį Danės pakrantėje rinksis žvejai, žvejybos bei žuvų mėgėjai, mat čia planuojama Tarptautinės žvejų dienos šventė. Nuotaikingame renginyje bus galima ne tik įsigyti šviežių žuvų tiesiai iš laivo, bet ir pasisemti žinių apie žuvininkystės tradicijas.

Šį savaitgalį Danės pakrantėje rinksis žvejai, žvejybos bei žuvų mėgėjai, mat čia planuojama Tarptautinės žvejų dienos šventė. Nuotaikingame renginyje bus galima ne tik įsigyti šviežių žuvų tiesiai iš laivo, bet ir pasisemti žinių apie žuvininkystės tradicijas.

Tarptautinę žvejų dieną uostamiesčio gyventojai ir svečiai kviečiami minėti jau rytoj, nuo 8 val. ryto dešiniajame Danės krante esančiame šviežių žuvų turgelyje.

Oficialus mugės atidarymas – 10.30 val. Pabaiga numatoma 22 val.

Mugei jau įsisiūbavus, vidurdienį klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus supažindinami su šiemet išrinkta nacionaline žuvimi – lynu. Ketinama papasakoti apie jos ruošimą bei vartojimą. Taip pat bus galima pasisemti žinių apie kuršiškas žuvų rūkymo tradicijas.

Šventės vietoje veiks ir mėgėjiškos žūklės įrangos parodėlė. 14 val. bus verdama žuvienė, kaip įprasta, bus galima įsigyti rūkytų bei šviežių žuvų.

Organizatorių teigimu, šviežių žuvų bus galima nusipirkti tiesiai iš krante prisišvartavusio laivo, kuris esą jau išplaukė į jūrą laimikio.

Tiesa, tai ne vienintelės prekės, kurios apsilankiusiuosius vilios praverti pinigines. Žadama, kad mugėje pirkėjų lauks ir vandens augalai, mailius, japoniški karpiai, karosai. Šių prekių siūlys jaunieji Klaipėdos rajono ūkininkai.

Pilvus prikimšti vilios įvairūs kulinariniai žuvų gaminiai. Mugės metu veiks ir lauko kavinė, kur įvairūs ansambliai atliks dainas jūrai ir apie jūrą. Pasirodys ir uostamiesčio senjorai, šiemet minintys Senjorų metus. Sekmadienį prekyba tęsis toliau.

"Mūsų tikslas – šią šventę puoselėti ir paversti tradicine. Jeigu ji tokia taps, Klaipėdai tai padės pritraukti daugiau lankytojų bei geriau pažinti tradicijas ir papročius" , – paaiškino Priekrantės verslinės ir rekreacinės žuvininkystės asociacijos pirmininkas Mindaugas Rimeikis.

Pašnekovas pastebėjo, kad ši šventė uostamiestyje rengiama pirmą kartą, todėl tikimasi, kad dalyviai atsineš gerą nuotaiką, kuri išsklaidys galimus nesklandumus.

Tarptautinės žvejų dienos minėjimui buvo pritarta 1984 m. Tarptautinėje žvejybos sureguliavimo ir plėtojimo konferencijoje. Tada ir pasirinkta, kad ši šventė turėtų būti švenčiama birželio 27-ąją. Ši data dar siejama su šv. Petro diena, nes jis yra žvejų globėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Memellander

Nuo neatmenamų laikų upė vadinosi DANGĖ ,o atlikus balsavimą taip pat buvo daugumos patvirtintas senasis pavadinimas DANGĖ ,kodėl iki šiol dar nepakeisti ženklai prieš tiltus .( DANGE Fluss )

Dangė

Taip sunku taisyklingai rašyti upės pavadinimą? TAI DANGĖ .. danė gali būti Danijos pilietė. Pasiskaitykit šiek tiek Lietuvos istorijos, visuose pirmuose istoriniuose šaltiniuose tai Dangė.

ist

DANGĖS pakrantėje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS