Dėl lauko kavinių diskutuos su verslininkais | Diena.lt

DĖL LAUKO KAVINIŲ DISKUTUOS SU VERSLININKAIS

Nors vasarą dauguma spėjo pamiršti, apie šiltąjį sezoną vis dar primena neišmontuotos lauko kavinės ar likusios laikinų statinių konstrukcijos.

Trukdė ir praeiviams

Pagal prieš trejus metus patvirtintą tvarką, laikini statiniai privalo būti išmontuoti per septynias dienas po leidimo vykdyti veiklą galiojimo pabaigos.

Tačiau dalis verslininkų to neskuba daryti.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova atkreipė dėmesį, kad ir Lietuvininkų aikštėje ilgai stovėjo lauko paviljono konstrukcija.

"Lauko kavinė buvo be stiklų, be stogo. Buvo likęs tik metalinis karkasas. Konstrukcija aikštės tikrai nepuošė ir trukdė valyti miestą, o žmonėms – praeiti. Žiemą valant sniegą, rūpesčių kiltų dar daugiau", – tvirtino pavaduotoja.

Taikomi vienodi reikalavimai

Pasak E.Mantulovos, šiuo metu visiems galioja vienoda tvarka, kada galima statyti ir išmontuoti lauko kavines, nepriklausomai nuo to, ar įrengiama miesto viešojoje erdvėje, ar privačiame sklype.

Pavaduotojos teigimu, gal būtų galima pažiūrėti į kiekvieną atvejį atskirai, parengti ir taikyti skirtingus reikalavimus skirtingose vietose įrengtoms lauko kavinėms.

"Viena tvarka galiotų lauko kavinėms, įrengtoms terasose prie įstaigų, kita – privačiuose sklypuose, trečia – paviljonams. Norime susitarti", – komentavo pavaduotoja.

Teko įsikišti kontrolieriams

Daug rūpesčių lauko kavinės miesto prižiūrėtojams sukėlė prieš ketverius metus.

Tada miesto centre buvo palikta daug neišmontuotų laikinų statinių. Jie tapo galvos skausmu sniego valytojams.

Darbo ėmėsi kontrolieriai. Jie reikalavo savininkų pašalinti statinius, tačiau rūpesčių kėlė tai, kad Prekybos viešose vietose taisyklėse nebuvo nurodymo, kada reikia išmontuoti lauko kavines.

Taisyklės buvo pakeistos ir numatyta, per kiek laiko privalo būti pašalinti laikini statiniai, pasibaigus leidimo galiojimui.

Taip pat nurodyta, kad laikini statiniai negali būti pradėti statyti anksčiau nei 14 dienų iki leidimo veiklai galiojimo pradžios.

Leidimai lauko kavinėms verslininkams išduodami savaitei, mėnesiui arba metams. Nuo to priklauso mokamos rinkliavos dydis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

to ezys

bravo,nors kažkas pastebi - tai jokios "lauko kavinės",o kaip minimum - "laikinieji statiniai".O jie neturėtų atsirasti taip masiškai,darydama miestą dar baisesniu ...

Žienia

Įdomu, kaip galima užtverti visą gatvę apskritus metus. Tai miesto gatvės jau nebe transportui, o kavinėms? Kažin, kuom skiriasi pvz. Liepų g. nuo Kurpių (Senoji Hanza)? Tai gal užtverkim ir Liepų, N.Sodo, Tiltų? Ir apie ką čia komentuoti, jeigu kartą priėmėte sprendimą, tai reikia ir visiems jo laikytis. Iš šono žvelgiant atrodo, kad miesto valdžiai yra lygūs ir lygesni. Taip tik menkinate savo kaip valdžios įvaizdį. Tas pats ir su transporto eismu Tiltų gatve. Kaip tik "šustresnė" mašina taip ir važiuoja po ženklais. Pastovėkit su policija vakarais , savaitgaliais ne po 15min. , o 3-4val. daug kam praeis noras nepaisyti ženklų.

Taip pat

glumina Navalio uzimamas saligatvis, paliekant pestiesiems siauruteli praejima, kur du zmones neprasilenkia. Prie namo prilipde veranda, prie tos verandos dar prilipdo stogine.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS