Dėl mokesčio už šiukšles Klaipėdoje – į Seimą | Diena.lt

DĖL MOKESČIO UŽ ŠIUKŠLES KLAIPĖDOJE – Į SEIMĄ

Uostamiesčio valdžia nemarina klaipėdiečių vilčių, jog rinkliava už atliekų surinkimą ir tvarkymą gali būti skaičiuojama ne pagal būsto plotą, o pagal žmonių skaičių.

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko specialiai sudaryta darbo grupė dėl rinkliavos už šiukšles konstatavo, jog šiuo metu rinkti mokesčius už atliekų išvežimą ir tvarkymą pagal bute gyvenančių žmonių skaičių neįmanoma. Viena iš priežasčių – apie 10 tūkst. žmonių yra prisiregistravę prie savivaldybės, tad neturi nuolatinės gyvenamosios vietos. Esą dėl to, jei mokestis už atliekas bus skaičiuojamas pagal žmonių skaičių, gyventojams, kurie savo gyvenamąją vietą yra deklaravę prie savivaldybės, net nebus, kur siųsti sąskaitų.

„Kol nėra privalomo griežto gyvenamosios vietos deklaravimo pagal faktinę gyvenamąją vietą, palikti galiojančius vietinės rinkliavos administravimo parametrus“, - konstatavo darbo grupė.

Tačiau ji rekomendavo miesto tarybai inicijuoti kreipimąsi į Seimą dėl Gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo pakeitimų, užtikrinančių gyventojų griežtą privalomą registraciją prie faktiškai gyvenamojo būsto.

„Į Seimą tikrai kreipsimės, tačiau, kaip jis nuspręs, nežinia. Jei įstatymas bus pakeistas, galėsime svarstyti galimybę rinkliavą už atliekų surinkimą ir tvarkymą skaičiuoti ne pagal būsto plotą, o pagal žmonių, gyvenančių jame, skaičių“, - teigė uostamiesčio meras V.Grubliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

ATGAILAUKITE

Izaijo 42: 16 Aš vesiu akluosius jiems nežinomais keliais, nepažįstamais takais; pakeisiu jiems tamsą šviesa, kreivus takus – tiesiais. Aš tai įvykdysiu ir jų nepaliksiu. 17 Trauksis atgal ir bus visai sugėdinti tie, kurie pasitiki drožtais atvaizdais ir sako nulietiems stabams: ‘Jūs esate mūsų dievai’. 18 Kurtieji, klausykite; aklieji, žiūrėkite ir matykite. AR SUPRANTATE? JIS MIRĖ VARDAN MŪSŲ! JĖZAUS KRISTAUS DĖKA GALIME GYVENTI AMŽINAI SU JUO IR JO TĖVU! PRIIMK JĖZŲ KRISTŲ Į SAVO ŠIRDĮ IR GYVENIMĄ IR BŪK IŠGELBĖTAS! NEDELSK. IR PRADĖK SKAITYTI BIBLIJĄ.

Senjoras.

Neseniai laidoje 'Valanda su Rūta' nuskambėjo tokie svečios žodžiai ,kai jinai senelių namuose ant metalinės lovos pamatė uždėta paklodę be čiužinio ir paklausė direktorės ,kas tai ,gavo atsakymą ,kad nėra APRAŠYMO ką vadinti čiužiniu.Cinizmas aukščiausias.Taip ir čia .Ar Klaipėdoj ar Kaune taip vadinama valdžia žino ,kad tai nesamonė, kai jau keli metai mokam už m2 o ne nuo žmogaus. Bet jie Tinginiai, pabandyk nors kiek prasikalti kur nors tuoj pat tavę suras mokesčių išieškotojai ir dar tiek išieškos,kad maža nepasirodys. taigi išeina,kad valdžioje dauguma Tinginiai ir svoločiai, jiems paduok viską ant lėkštutės o jie patys nieko nepadarys kad atstatytu teisybę. Išvada; jie ciniški svoločiai o mes dejuojančių asilų banda negalinti parodyti jiems savo dantų S utinku su pirmu pasisakymu .Konstitucija mus turi ginti

Kauno valdžia

gal irgi pagaliau supras, kad neteisinga už šiukšlių išvežimą, už liftus mokėti nuo buto ploto. Čia jokios konkurencijos nėra, kiek nori, tiek ir ima. Gal Seimas padarys tvarką ar reiks kviestis Zuoką?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS