Dėl pedagogų užmokesčio – galvosūkis | Diena.lt

DĖL PEDAGOGŲ UŽMOKESČIO – GALVOSŪKIS

Penktą savaitę vykstant mokytojų streikui, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas susitiko su uostamiesčio pedagogų profesinių sąjungų atstovais. Vakar spręsti finansiniai klausimai, mat dar neaišku, kaip bus paskirstytas streiko metu nepanaudotas mokytojų darbo užmokestis.

Anot mero, susitikimas buvo suplanuotas dar prieš savaitę, pačiame streiko įkarštyje, kai dar nebuvo patvirtintas valstybės biudžetas.

Posėdyje aptarti per paskutinę savaitę įvykę pokyčiai.

"Nėra abejonių, jog už 11 darbo mėnesių visus keliamus kriterijus atitinkantys pedagogai gali būti skatinami. Šiuo atveju nesvarbu – mokytojai dalyvavo streike, ar ne", – teigė meras.

Daugiausia klausimų kilo dėl darbo užmokesčio fondo, kuris liko nepanaudotas, mat streikuojantiems mokytojams už nevestas pamokas atlyginimas nebuvo mokamas.

Pasak mero, nepanaudojus šių lėšų, jos grįžtų atgal į valstybės biudžetą.

"Išmokėti atlyginimų avansu už intensyvesnes pamokas negalime. Iš darbo užmokesčio fondo mokama už jau atliktą darbą. Tačiau mokytojai yra pasirengę dirbti efektyviai ir per trumpą laiką padėti vaikams įsisavinti neįgytas žinias", – kalbėjo meras.

Nerimaujama dėl padidėjusio krūvio, kuris, bandant pasivyti šių metų mokymo programą, nuguls ant mokinių pečių.

"Man, kaip tėvui, sunku suvokti, kaip reikės išdėstyti per keturias savaites praleistas pamokas papildomai nedidinant mokymosi tempo. Tačiau pedagogai nusiteikę išeitį rasti", – tikino V.Grubliauskas.

Nuspręsta suformuoti finansininkų ir teisininkų darbo grupę, kurie teisės aktų reglamentuojamu būdu deramai išspręstų susidariusią situaciją.

Mobilią darbo grupę sudarys savivaldybės, profesinių sąjungų teisininkai, mokyklų atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

zmnogus nuo zemaiciu.

Kokio velnio del tu keliu praradusiu sveika prota ir sazine sukti galva.Kas jie tokie,isimtis visi mokytojai dirba tik keletas nevykelio suklaidintu mat streikoja,Fi.

Anonimas

Tik paliuosot kurie ten isgulejo visa men dar geriau atsikratys mokyklos tokiu bjauriu gobsuoliu mokytoju per langus sulipo ir sedi nesuprantu kaip valdzia leidzia tokiem dirbt su vaikais

Jūratė

PIRMIAUSIAI reikia didinti atlyginimus ikimokyklinio ugdymo pedagogams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS