Dėl slidžių takų traumas patyrę klaipėdiečiai plūsta į ligonines | Diena.lt

DĖL SLIDŽIŲ TAKŲ TRAUMAS PATYRĘ KLAIPĖDIEČIAI PLŪSTA Į LIGONINES

Į uostamiesčio ligonines jau plūsta įvairių traumų patyrę klaipėdiečiai. Daugiausia sužalojimų – paslydus ant nevalytų, nebarstytų takų, mažesnė dalis – dėl nesunkių sužalojimų eismo įvykių metu.

Per kelias dienas – nuo antradienio iki vakar vien Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje apsilankė apie šimtas žmonių.

Šios ligoninės Priėmimo–skubios pagalbos skyriaus vadovė Dovilė Černiauskienė įvardijo, kokių sužalojimų žmonės patyrė.

„Antradienis ir ketvirtadienis mums buvo traumų dienos, pacientų ypač padaugėjo. Antradienį į Traumatologijos skyrių atvyko apie 80. Dėl nevalytų šaligatvių, ant kurių buvo daugybė sniego ar po sniegu – ledas, buvo daug paslydusių ir nemažai patyrusių traumas gyventojų. Ką būtų galima išskirti? Stipinkaulio, žastikaulio, čiurnos kaulų lūžiai“, – vardijo D. Černiauskienė.

Ji taip pat pridūrė, kad kaulų lūžių patyrė įvairaus amžiaus žmonės, bet didesnė dalis nukentėjusių – vyresnio amžiaus.

Traumas patyrė įvairaus amžiaus žmonės.

„Vyresniems dažniau lūžta kaulai, ypač stipinkaulio. Dalis paguldytų operuoti, dalis mobilizuoti ir išleisti namo. Sunkių traumų nepasitaikė, o ir per eismo įvykius vyravo nežymūs sužalojimai. Daugiausia nukentėjo pėstieji“, – pasakojo pašnekovė.

Vakar rytą ligoninėje apsilankė 20 asmenų. Jų skaičius, dienai bėgant, augo.

Klaipėdos universiteto ligoninės filialo „Klaipėdos ligoninė“ Priėmimo–skubios pagalbos skyriaus vedėja Rūta Juškaitė pasakojo, kad ir ši ligoninė sulaukė pacientų antplūdžio.

„Praėjusią savaitę būdavo apie 60–70 per parą, o jau sekmadienį, lapkričio 26 d., pacientų skaičius išaugo iki 80–90. Traumas patyrė įvairaus amžiaus žmonės. Daugiausia patyrė rankų sumušimus, čiurnų nikstelėjimus. Traumų padidėjimas tikrai sietinas su slidžiais keliais, šaligatviais. Per šią savaitę jau apie du šimtai apsilankė Traumatologijos skyriuje, iš jų bent pusė traumų siejama su slidžiais keliais“, – sakė R. Juškaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

pensininkė

kažkas prašo kastuvų iš bendrijos ne milijonas kainuoja nusipirk ir turėsi savo nusikasi kada norėsi savo mašinuką

jis

kiekvienais metais tas pats per tą patį. Tokia čia naujiena. Palaukite, kažkada lijunra bus, dar ne tiek į ligonines suplūs

nusivylusi

Kaip atrodė senamiesčio nevalytos gatvelės ? Siaubas! Nevalytos išvis. Į pramogų ar poilsio vietas galima ir neiti. O štai po senamiestį vaikščiot dažnam tenka. Po gausaus sniego koše ten jau ledas. Dėl tokių dalykų jau spėjau nusivilti naująja Klaipėdos valdžia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS