Dėl šventinės eisenos – eismo apribojimai | Diena.lt

DĖL ŠVENTINĖS EISENOS – EISMO APRIBOJIMAI

Vasaros estradoje sekmadienio vakarą šurmuliuos Lietuvos vakarų krašto dainų šventė, kurioje pasirodys per 230 ansamblių, daugiau nei 6,5 tūkst. dalyvių. Dėl renginio vairuotojų laukia eismo apribojimai.

Šventė Vasaros estradoje prasidės 17 val. Į renginio vietą dalyviai tradiciškai žygiuos iš miesto centro. Visi iškilmingos eisenos dalyviai rinksis Liepų gatvėje.

Tad nuo 14 iki 15.30 val. bus uždraustas transporto eismas Liepų gatvės ruože nuo Herkaus Manto gatvės iki K.Donelaičio gatvės, J.Karoso gatvės dalyje tarp Liepų ir Vytauto gatvių.

Eitynių metu, nuo 16 val. iki 17 val., automobiliai turės aplenkti Herkaus Manto gatvės dalį nuo Liepų gatvės iki Vasaros estrados.

Iki 17 val. taip pat draudžiamas mašinų stovėjimas Liepų gatvėje nuo Herkaus Manto gatvės iki K.Donelaičio gatvės. Negalima įvažiuoti ir į Vasaros estrados teritoriją iš P.Lideikio ir Liepojos gatvių, išskyrus šventės organizatoriams ir pažymėtam specialiais ženklais šventę aptarnaujančiam transportui.

Dėl eismo apribojimų nuo 14.00 val. iki 16.30 val. keisis ir miesto autobusų važiavimo trasos.

10 maršruto autobusas į šiaurinę miesto pusę iš pradžių važiuos patvirtintu maršrutu, toliau – Taikos prospektu, Bangų, Mokyklos, Artojo, Liepų gatvėmis, kol grįš į įprastą trasą.

Į pietinę miesto dalį šio maršruto autobusas iš pradžių važiuos patvirtintu maršrutu, toliau – Liepų, Priestočio, Mokyklos, Bangų gatvėmis, Taikos prospektu, o toliau įprastu maršrutu.

Minėtu laiku kitaip kursuos ir 17 maršruto autobusas. Į šiaurinę miesto dalį jis iš pradžių važiuos patvirtintu maršrutu, toliau – Joniškės, Bangų, Tiltų, Herkaus Manto gatvėmis, o toliau – patvirtintu maršrutu. Tokie pat pokyčiai bus ir vykstant į pietinę miesto pusę.

Keleiviai įspėjami, kad dėl šventinės eisenos Herkaus Manto gatve galimi viešojo transporto nukrypimai nuo eismo tvarkaraščių.

Kad būtų patogiau pasiekti Vasaros estradą ir iš jos grįžti dalyviams ir žiūrovams, kursuos daugiau 3 ir 15 maršrutų miesto autobusų.

Šiųmetinė Lietuvos vakarų krašto dainų šventė, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui. Apsilankiusiųjų laukia įvairi programa. Po šventinės programos visi kviečiami kartu dainuoti lietuvių liaudies dainų pynę.

Klaipėdiečiai prašomi ir palaikyti eisenos dalyvius, kurie žygiuos traukdami dainas, prisijungti prie šios ir kartu pasiekti Vasaros estradą, kur vyks renginys.

Pastaroji šurmuliuoja nuo ryto. Vyksta pasiruošimas, repeticijos. Jau apsunkintas ir eismas Liepojos gatve. Pirmose juostose stovi autobusai, atvežę į šventę dalyvius.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

To to mda

Tik kaimiečiams akropolis, yra miesto centras.

to to mda

O kodėl aš turiu važiuoti į kaimą kaskart kai į miestą kaimiečiai suvažiuoja? Sakai miestas nuo eisenų gyvas? Kaži koks ten miestas tarp parko ir universiteto kur tos eisenos vyksta. Ten magistralinė miesto gatvė.

To mda

Nežysk,lupena! Geriau kai miestas mires? Atrodo,kad kiekvieną dieną tos eisenos būna. Nepatinka miesto režimas,prūdink į kaimą!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS